Интересните ресторанти извън центъра на Пловдив

Вкусът на града

Единственият дигитален гид на Пловдив постоянно е в търсене на различни места, но често се ограничава в централния район. Това е причината днес нашият екип да се поразходи из кварталите и да открие онези няколко заведения, които ще ви накарат да хванете такси, да се качите на кола или градски транспорт, а и защо да не повървите пеша. Не претендираме за изчерпателност и със сигурност пропускаме някои скрити съкровища, така че ще очакваме вашите препоръки в коментарите.

Съвсем без някаква определена подредба започваме с квартал „Тракия”, където често посещаваме „Рибарника”, за да се насладим на пресния улов и разнообразните блюда с морски дарове. Обстановката ни пренася винаги на ваканционна вълна и предразполага да споделим избраното ястие с бутилка отлежало вино или чаша узо.

За да отговорим и на изискванията и на любителите на бирата, препоръчваме да посетите бирария „Йегерхоф”, където от всеки ъгъл може да усетите духа на Бавария и да се насладите на жива бира. В менюто са подбрали различни традиционни български, така и типични баварски салати, ястия и десерти, а градината е удобна и за семействата с децата и лични празненства.

За тези от вас, които са в квартал Кичук Париж, гидът под тепетата подбра две места. „Меню” ще ви потопи в един невероятен свят на вкусно приготвена храна, добро обслужване, приятна атмосфера и незабравими спомени. Предпочитано е от жителите на квартала и през летните месеци е трудно да си намериш маса, дори и вътре.

Няма как да пропуснем да споменем и Note Di Vino La Famiglia, който миналата година спечели титлата за „Най – добър семеен ресторант” от БХРА. Note Di Vino е комплекс от три ресторанта в една сграда. Двата са насочени към семействата с деца, с хубави детски кътове в тях, с аниматори, които се грижат и забавляват децата, а третият е фокусиран върху усещането за нещо различно. Автентичен роял и пианист, притворил очи и потънал в поредното си неповторимо изпълнение. Запалени свещи. Много вино! Миризма на прясно изпечен хляб. Специално отношение още от вратата. Усмихнати успели хора вдигат поредната наздравица, а камината гори…

Вижте всички места, които екипа на Lost in Plovdiv обиколи – ТУК, и смята, че е открил онези няколко заведения, които ще ви накарат да хванете такси, да се качите на кола или градски транспорт, а и защо да не повървите пеш.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.