Евгения и Димитър Стаменови сбъдват мечтите за истинска и чиста храна стъпка по стъпка

Вкусът на града

Годината се оказа много специална за “Биостайл”

Компанията инвестира в нова производствена база в екологично чист район, близо до Пловдив

Мечтите се сбъдват, когато работиш със сърце и душа за тях, а когато са обвързани със социална кауза и семеен бизнес, приказката си заслужава да бъде разказана, за да вдъхнови и други. За труда на младото семейство на Евгения и Димитър Стаменови от Пловдив вече сме ви разказвали, а попаднат ли в полезрението ни креативни хора следим развитието им. Ето и новостите около тях.    

В първия ден на декември с тържествен водосвет беше открита официално новата фабрика за био храни на фирма „Биостайл“ ООД в с.Брестовица. Позната на пазара с вече дългогодишното си присъствие и производството на ръчно приготвени пълнозърнести сладки, пръчици и сурови крекери, компанията вече ще може да разгърне целия си потенциал с много по-голям капацитет, възможности и оборудване.

Събитието се състоя точно една година след първата копка на строежа в присъствието на кмета на Брестовица Любен Радев. Фабриката бе въведена в експлоатация през лятото и вече няколко месеца работи с пълна сила и внася нов живот в бившия Стопански двор на селото, пълен с иначе изоставени постройки.

 

Семейната фирма на Стаменови се движи от идеята за биологично производство. Те самите искат да консумират истинска и чиста храна, съдържаща необходимите микроелементи и хранителни вещества, без изкуствени добавки, произведена от суровини, продукт на биологично земеделие и я правят.

“2017 г. е много специална за нас. Тази есен се навършиха 5 години от създаването на първите продукти с марка “Биостайл”, беше завършен строежът на новата ни производствена база и не на последно място – най-новите ни продукти сурови хапки с Lactobacillus Bulgaricus спечелиха награда за най-добър нов продукт на най-голямото изложение за био и натурални храни в Лондон,” разказва развълнувана Евгения.

Техните сурови хапки Goody Bites, обогатени със специален веган пробиотик, спечелиха престижна награда за най-добър продукт на най-голямото международно изложение за био храни и продукти в Лондон през април. Те бяха номинирани в категория за най-добър нов здравословен и натурален продукт, преборвайки се с още 320 други такива. Тази история може да си припомните по-долу.

Очаквайте подробности от първо лице за процеса на производство на био храни в новата фабрика на семейството в село Брестовица   

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.