Подтепето

мезе

03 Мар, 2018

Две пловдивски заведения селектирани в конкурса „ Ресторант на годината”

„Хеброс” и „Паваж” отново сред най- добрите

Две пловдивски заведения бяха селектирани в най-престижния национален кулинарен конкурс „Ресторант на годината  Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino”. „ Хеброс” и „Паваж” са избрани от дегустаторско жури и ще се борят за награда в 8 категории в 17-ото издание на надпреварата.

За „Хеброс” това не е новина- заведението е обявявано два пъти за Ресторант на годината в България, като спечели приза миналата година, и е селектирано в почти всички конкурси, организирани досега. „Паваж” пък може да се похвали, че е сред най-добрите за втора поредна година, след като миналата спечели две награди в категориите „Вкусно място” и „Ресторант на читателите” на списание Бакхус.

На официалната церемония по награждаването ще бъдат отличени само ресторантите, показали най-високи резултати при журирането във всяка категория, като може да има повече от един награден при сходни резултати.

Журито на конкурса е съставено от кулинарни журналисти и партньори на "Бакхус" с богат и международен кулинарен опит. Те селектират ресторантите, като оценяват с професионален стандарт сервираните ястия, менюто, обслужването, атмосферата и постоянството. Редом с това, журито държи сетивата си изострени за талантливите готвачи, устойчивите зелени практики, отговорни бизнес решения и иновативните идеи. Всеки ресторант е посещаван минимум три пъти през последната половин година от различен член на журито, който попълва специално разработена анкетна карта, която покрива 20 основни критерии и се гласува с точкова система.

  • 03 Мар, 2018 | :)
    Написано е на чист английски и с един клик се скрива. Верно, дразнещо е, но отнема половин секунда, а, ако се зачете внимателно се разбира каква е идеята - да се заменят рекламите в бъдеще.
  • 03 Мар, 2018 | Хехе
    Паваж ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!??!?!?!?!??!?!
  • 03 Мар, 2018 | VSEcoin ли? Я СТИГА си се оливал, бе Дерневский!
    Дернев да отстрани "Този сайт се спонсорирВа от VSEcoin" затова ПЛАЩАЙТЕ! - обявата нахално заема половината дисплей и всъщност ВРЕДИ на окаяния сайт ПодАльоша. А че обратен резултат има от възхвали за "най-добрата кръчма" или "крафт бира тиквениГ" знае всеки читател освен рекламодателят кис-кис
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини

25 Мар, 2018

Интересните ресторанти извън центъра на Пловдив

Единственият дигитален гид на Пловдив постоянно е в търсене на различни места, но често се ограничава в централния район. Това е причината днес нашият екип да се поразходи из кварталите и да открие онези няколко заведения, които ще ви накарат да хванете такси, да се качите на кола или градски транспорт, а и защо да не повървите пеша. Не претендираме за изчерпателност и със сигурност пропускаме някои скрити съкровища, така че ще очакваме вашите препоръки в коментарите.

Съвсем без някаква определена подредба започваме с квартал „Тракия”, където често посещаваме „Рибарника”, за да се насладим на пресния улов и разнообразните блюда с морски дарове. Обстановката ни пренася винаги на ваканционна вълна и предразполага да споделим избраното ястие с бутилка отлежало вино ...

» повече