Две пловдивски заведения селектирани в конкурса „ Ресторант на годината”

Вкусът на града

„Хеброс” и „Паваж” отново сред най- добрите

Две пловдивски заведения бяха селектирани в най-престижния национален кулинарен конкурс „Ресторант на годината  Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino”. „ Хеброс” и „Паваж” са избрани от дегустаторско жури и ще се борят за награда в 8 категории в 17-ото издание на надпреварата.

За „Хеброс” това не е новина- заведението е обявявано два пъти за Ресторант на годината в България, като спечели приза миналата година, и е селектирано в почти всички конкурси, организирани досега. „Паваж” пък може да се похвали, че е сред най-добрите за втора поредна година, след като миналата спечели две награди в категориите „Вкусно място” и „Ресторант на читателите” на списание Бакхус.

На официалната церемония по награждаването ще бъдат отличени само ресторантите, показали най-високи резултати при журирането във всяка категория, като може да има повече от един награден при сходни резултати.

Журито на конкурса е съставено от кулинарни журналисти и партньори на "Бакхус" с богат и международен кулинарен опит. Те селектират ресторантите, като оценяват с професионален стандарт сервираните ястия, менюто, обслужването, атмосферата и постоянството. Редом с това, журито държи сетивата си изострени за талантливите готвачи, устойчивите зелени практики, отговорни бизнес решения и иновативните идеи. Всеки ресторант е посещаван минимум три пъти през последната половин година от различен член на журито, който попълва специално разработена анкетна карта, която покрива 20 основни критерии и се гласува с точкова система.

Споделете ни във:

3 коментара

  1. Дернев да отстрани „Този сайт се спонсорирВа от VSEcoin“ затова ПЛАЩАЙТЕ! – обявата нахално заема половината дисплей и всъщност ВРЕДИ на окаяния сайт ПодАльоша. А че обратен резултат има от възхвали за „най-добрата кръчма“ или „крафт бира тиквениГ“ знае всеки читател освен рекламодателят кис-кис

  2. Написано е на чист английски и с един клик се скрива. Верно, дразнещо е, но отнема половин секунда, а, ако се зачете внимателно се разбира каква е идеята – да се заменят рекламите в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.