Бира с дюлева ракия!? Превъзходно!

Вкусът на града

„Бял щърк” изненадва с Бял стаут в „Котка и Мишка” този петък

Бира със сръбска дюлева ракия!? Невъзможна комбинация, ще подскочат някои. Не, дуетът е превъзходен! Това ще отвърнат пивоварите от „Бял щърк”. И ви канят на по чаша бира този петък, в бар „Котка и Мишка”, за да ви го докажат.

Премиерата на новия Бял стаут на „Бял щърк” ще събере ценителите на крафт пивото в сърцето на Капана точно в 19 часа на 17 ноември. Представянето на супер изненадващата на цвят и вкус бира ще се състои само в четири заведения в четири града, като, разбира се, „Котка и Мишка” ще е мястото в Пловдив.

„ Бял стаут? Звучи като нонсенс. Но защо не?! Слагат се типични за стаутовете съставки като кафени зърна, какаови пръчици, ванилови шушулки. Но пък се пропускат препечените малцове, които дават тъмния цвят на бирата. И… резултатът ще е пред вас след няколко дни”, доволни от първата глътка от новата крафт бира са маниаците от bforbeer. И подчертават, че такова пиво на българския пазар действително е нямало досега. Може би най-голямата изненада е тази, че Белият стаут е варен със сръбска дюлева ракия, което прави бирата още по-изумителна на вкус. А качеството й е гарантирано и от факта, че е варена в холандската пивоварна De Molen.

„Получила се е много добра и интересна бира. С 9% алкохол и внушителните 22.5% плътност, които заедно с вложения овес дават едно много солидно тяло на пивото и гъстота, почти като олио. От споменатите по-горе съставки най-силно при наливане се усеща кафето и донякъде какао. Особено, ако бирата ви е сервирана с температура под 10 градуса.
Но може да си направите експеримент като дегустирате белия стаут по-охладен. И да го оставите след това да се затопли до 13-14 градуса (или пък да си отворите една бутилка на съответната температура). Във втория случай се развиват нотките на ванилия. И вече на втора линия, към финала на отпиването се появява и дюлевата ракия, която е вторият елемент на изненада, освен липсата на препечени малцове. Тя отключва своя аромат и затоплящ ефект, за да даде една необичайна цялостна насока на стаута. Оценка 8.5/10”, допълват от bforbeer.

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Страхотно!Падам си.Дали имат терминал за кредитни карти?Да не дойде някой бос-бос-бос и да направи проблем,като в Паважа…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.