Подтепето

мезе

13 Юни, 2018

Berlin Beer Week се включва на Две-три бири фест в Пловдив

Eдно от най-популярните събития за бирена култура в Европа партнира на фестивала на занаятчийското пиво в Тютюневия град този уикенд

Големият карикатурист Ириен Трендафилов открива изложба от шаржове, вдъхновени и посветени на пивото, в събота в СКЛАД-а

Броени дни остават до началото на Две-три бири фест 2018. Фестивалът на занаятчийската бира тази година ще оживи Тютюневия град на 16 и 17 юни. Събитието отново ще се случи в градска среда. Улица „Екзарх Йосиф” 16 ще бъде превърната в миниатюрно фестивално градче, като в програмата са включени различни пространства в СКЛАД-а на Фондация „Пловдив 2019” и Тотал спорт.

Посетителите на Две-три бири фест ще имат възможността да опитат десетки различни видове пиво. В дегустационната зона хмеловите си еликсири ще представят Бял щърк, Котка и Мишка, Hills, Brewforia, Диво пиво, Пивотека с MetalHead, Ailyak, Blek Pine, Артизан Казан, Binding. Голямата изненада тази година идва от Германия. В Две-три бири фест се включва едно от най-популярните събития за бирената култура в Европа- Berlin Beer Week. Гостите от Берлин партнират на пловдивския фестивал и ще представят новите видове занаятчийско пиво от Германия.

Стартът на Две- три бири фест е в 12 часа на 16 юни, събота. Тогава ще започне разливането на охмелените напитки в дегустационната зона. За доброто фестивално настроение елате с верни приятели. За всичко друго са се погрижили организаторите от Под тепето, в партньорство с култовия бар за крафт пиво в Капана - Котка и Мишка. Ще има различни тематични зони, място за отдих, музикално оформление и лакомства за всякакво угощение.

Програмата в съботния ден включва откриване на изложба шаржове на големия пловдивски карикатурист Ириен Трендафилов, посветена на пивото и Две-три бири фест. Маестрото отдавна е вдъхновен от слънчевото питие и от тематичните му карикатури, подготвени специално за фестивала, се усмихват 34 пълни и 11 празни халби. Ще може да им се насладите с чаша в ръка на четвъртия етаж на СКЛАД-а.

За комфорта на посетителите на фестивалната зона ще се грижи генералният партньор на Две-три бири фест- Филип Морис България, с изграждането на стилен и уютен IQOS кът, на който не се допускат лица под 18 години.

Кулинарите от скара бара NO SENSE пък няма да оставят посетителите гладни, като за събитието са подготвили специални кулинарни изненади.

Дегустациите в събота приключват в 21 часа, а купонът в парти зоната в Тотал спорт започва точно в 20 часа. Зад пулта ще се сменят Ramsey Hercules, Visitor Q и Stereofox, а за бара се грижат миксолозите от Пощата.

В неделя организаторите канят родителите с децата си на фестивала, тъй като за малките ще има специален кът с аниматор от 16 до 18ч. Дегустациите във втория ден продължават до 19ч., а за финал посетителите ще могат да потанцуват със Swing Wink.

Мероприятието протича в дегустационна форма, с количество пиво от по 150мл, с цел всеки посетител да може да опита максимален брой ексклузивни занаятчийски бири. За всички желаещи, ще има опция и за закупуване на пиво за вкъщи или за подарък на приятел със страст към хмеловото питие. 

 „Две-три бири фест” е част от Културния календар на Община Пловдив и се организира в подкрепа на Пловдив- Европейска столица на културата 2019 и в партньорство с Филип Морис България, Амексис, бирен бар „Котка и Мишка“, коктейл-бар “Пощата“, Total sport, Proxiad, Real Time Games Develepment (RTGD).

 

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини

17 Юни, 2018

Тютюневия град като дансинг на финала на „Две-три бири фест“

Близо 1500 души посетиха фестивала за крафт пиво в двата му дни

Празникът на качествената занаятчийска бира в Пловдив е към своя край. Двудневната бирената фиеста тази година събра близо 1500 души почитатели на ул. „Екзарх Йосиф“ в Тютюневото градче. Паветата попиха много истории, полети обилно с пенлив еликсир в приятна компания и любима част от градския пейзаж под тепетата.

Второто издание на ,Две- три бири фест“ този уикенд имаше от всичко по повече: по-голям мащаб, повече видове качествена бира, повече вкусни мезета, различни тематични зони, място за отдих, детска забавачка, огромен екран за Световното по футбол, черно-бяло кино, куп карикатури и много музика.

За финала на феста паважът се превърна в горещ дансинг и в ритъма на суинга се ...

» повече
16 Юни, 2018

Започва второто издание на Две-три бири фест

Всичко в Тютюневия град е готово за кехлибарени приключения

Чакането приключи. Днес  точно по обяд стартира второто издание на празник на качествената бира в Пловдив. Както обещаха организаторите на „Две-три бири фест - 2018“ той на ново и знаково за града място –Тютюневия град. На улица „Екзарх Йосиф“ 16 вече всичко е готово, за  да отпразнуваме видовото многообразие на пенливия еликсир. Има още повече участници и много забавления.

Вземете си само усмивките и приятелите защото доброто настроение е гарантирано с  различни тематични зони, място за отдих, детска занималня, музикално оформление, филмчета, карикатурна изложба и лакомства за всеки вкус.     

Какво да очаквате в подробности за от програма, участниците и допълните изненади може да видите във фейсбук страницата на фестивала.

 „Две-три бири фест ...

» повече