Argento – Италия във фунийка

Вкусът на града

Истинско джелато по старите рецепти, донесени в града под тепетата от италианските майстори сладкари и джелатиери

Екипът на единствения дигитален гид под тепетата lost in Plovdiv винаги знае всички закътани места, които си струва да не пропускате. Точно такова е заведението, за което разказват колегите в най-горещия ден на месец май. Argento не е нещо ново, но най – вероятно минавайки по Главната улица сте пропуснали витрината им с изкушаващи сладоледени вкусове. Всъщност това е Италия във фунийка.

Lost in Plovdiv ви съветва веднага да поправите този пропуск, защото тук се предлага истинско италианско джелато по старите рецепти, донесени в града под тепетата от италианските майстори сладкари и джелатиери. За да направите автентичен сладолед от страната на Апенините са ви нужни само 4 съставки: прясно мляко, млечна сметана, захар и вкуса, който предпочитате. Тайната е в произхода и качеството на използваните продукти – прясното мляко трябва да е истински свежо и прясно, а сметаната – в никакъв случай растителна. Джелатото в Argento никога не се замразява дълбоко и трайността му е в рамките на 2 – 3 дена. По този начин се гарантира, че сладоледът ще е винаги пресен, ще запази максимално вкусовите си качества, а поддържането на постоянна температура до максимум -14 градуса го прави подходящ за консумация целогодишно и няма нужда да се опасявате, че ще загубите всякакви усещания само след първата хапка.  

Съвсем в актуалните тенденции на здравословното и веган хранене е и плодовият сладолед, за чиято рецепта се използва само вода, плод и в зависимост от зрелостта му – захар на вкус. Доскоро популярен като сорбе, днес веган леденото изкушение е особено популярно сред почитателите на такъв тип диета. То се прави със сезонни плодове и гарантираме, че ще усетите истинския вкус на прясно откъснатия плод, който се разтапя в устата.

Може да се насладите и на богат избор от кафе специалитети, които ще ви бъдат поднесени с ефектно арт произведение отгоре, както и да си изберете книга от наличната библиотека. С какво още би ви спечелило мястото, ако все още не сте го забелязали вижте в LostinPlovdiv. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.