Вкусът на градаЗабавлениеНовини

Шоколад с розова вода, кестенов пай и бисквити с меласа на Коледния фермерски пазар в Пловдив

С продажбата на изящни ръчни плетива ще подпомагат деца със синдрома на Даун

Шоколад с кардамон, канела и розова вода, пайове с кестени и булгур, бисквитки с меласа, чист пчелен мед, вино от Златовръх и традиционни домашни ястия са само част от вкусните неща, които ще предложат участниците в Коледния фермерски базар на 19 и 20 декември в Пловдив.

Кулинарната майсторка от Храбрино Стефка Диманова ще се включи с вкусни содени питки с паричка, приготвени от лимец, с традиционни сарми по храбрински и уникалния си коледен пунш. Мариана Георгиева ще участва с  тарта с тиква и шоколад, пай с кестени и булгур, шоколадова торта. Тя е приготвила още коледни бисквити с меласа и сурова торта с моркови и цвекло. Земеделската производителка от Садово Дарина Терзиева ще представи на базара своите фъстъци, нахут, слънчоглед, сладка царевица, плодове и зеленчуци.

На Коледния фермерски базар ще се предлагат и вкусни празнични ястия на малки фирми за занаятчийски храни – тиквен кекс с кафява захар и оризово брашно, коледен тиквеник, постна питка и коледна овесена баница с късмети – всички без глутен.

С плетени шапки, шалове и панери в базара ще се включи и студиото на Надежда Тодорова, като средствата от продажбите отиват в помощ на професионалната реализация на деца със синдром на Даун, съобщи Гергана Кабаиванова, координатор на Slow Food – Пловдив. Организацията е инициатор на коледното събитие, заедно с партньорите от Фермерския пазар.

Можете да опитате всички вкусни ястия и да подкрепите каузата на Коледния Фермерски пазар на ул. „Екзарх Йосиф” № 13 (сградата на „Тотал Спорт”) в Пловдив. Базарът ще е отворен на 19 и 20 декември от 13 до 19 часа. Събитието е в програмата на Пловдив –Европейска столица на културата 2019.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина