АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Места за брънч в Пловдив

Екипът ни продължи да търси за вас местата, на които можем да похапнем вкусно в уикендите, когато няма по-сладко от излежаването до късно

 

 

 

Докато си скролвате из Инстаграм всеки уикенд, не може да не сте попадали на десетки снимки с апетитно изглеждащи авокадо тостове, яйца и вкусни мекички от популярните инфлуенсъри. В събота и неделя излежаването до късно е задължително, а след това късната закуска преминава плавно в ранен обяд, за да се превърне не само в хапване, а в цялостен социален експеримент. Търсенето на термина „брънч” в търсачките се е покачило драстично от 2004 г. насам, но този тренд далеч не е толкова отскоро. Идеята се заражда още през 1985 г. , когато брутански автор пише статия по темата за това колко е нужно ястие между закуската и обяда в неделите, което да събира хората заедно – тези, които обичат да спят до късно и тези, за които вече е време за второ похапване за деня. Това е и една от основните цели на брънча – време за срещи с приятелите, ритуал за прекарване на пълноценно време с тези, които обичаме

 

И въпреки че в Пловдив много малко са заведенията, които ни предлагат възможността за избор от брънч меню, ние смятаме, че тепърва тази тенденция ще се разгръща в Града под тепетата. Е, авокадо тостове все още няма, но пък може да попаднете и на доста други вкусотии, а времето за срещи с приятели е гарантирано.

 

 

Започваме селекцията ни с победителя в категорията Нова вълна: Брънч от наградите на списание Бакхус за 2019-а г. Това е любимият ни гастро бар Multi Culti, където цялата концепция е организирана върху предлагането на интересни предложения от най-различни държави, които лесно може да комбинирате с коктейл. Там може да се насладите на брънч през цялата седмица и изобщо не е нужно да чакате уикенда. Тотална класика са яйцата „Бенедикт”, но днес от гастро бара ни предлагат да заложите на по-екзотични вкусове.

 

 

В ресторант Atlas всяка неделя съчетават вкусно приготвената и поднесена храна с балончета за всеки, който може да изяде всичко, което поиска. На бюфет може да избирате от разнообразни салатки, най-различни разядки, (за къде без пошираните яйца) и още редица сладки изкушения. Няма ограничения в консумацията, а от 12:30 за всички посетители звучи музика на живо, която създава настроение и прави неделята ни една идея по-цветна и приятна.

 

 

С възможност за късно похапване ни изкушават и от заведнието в двора на Драматичния театър. ThEATre събират за гладниците всяка събота и неделя най-вкусните рецепти, както от българската, така и от световната кухня. Там може да похапнете топла шкембе чорба, за да преборите махмурлука, а после спокойно да се „нахвърлите” пържените филийки с моцарела и сладко. А „Блъди Мери” е абсолютно задължително!

 

 

Сравнително наскоро откриха и едно ново местенце, сгушено под една от сградите около Римския стадион. В Мекица § Кафе няма да получите традиционното брънч меню, но по всяко време може да се насладите на прясно приготвени мекички и бухти с различни топинги. Идеален вариант за тези, на които не им се приготвят вкъщи. Често имат и предложения на месеца, което прави менюто разнообразно.

 

Май мързеливите сутрини през уикендите вече изглеждат малко по-заети!

Източник: Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина