Подтепето

мезе

14 Авг, 2017

Кои са най-добрите места за домашна лимонада според пловдивчани?

Ред е на друга лятна класика – освежаващата лимонада. Вижте къде да утолите жаждата и да се спасите от летните жеги

Пловдив е известен с високите температури през летните месеци, но за щастие градът предлага редица начини за разхлаждане. Гидът на Пловдив lostinplovdiv.com вече ви показа плувните басейни и аквапаркове под тепетата, както и местата с най-добрия сладолед. Сега е ред на друга лятна класика – освежаващата лимонада. Вижте къде да утолите жаждата и да се спасите от летните жеги:

Паваж

Ако изобщо ви остане място от всички вкусотии, които се предлагат в Паваж, трябва да опитате и тяхната домашна лимонада. Както всичко друго тук и освежаващата напитка се приготвя с много любов и старание от натурални и качествени продукти.

Канела ...

» повече
09 Авг, 2017

Парти маршрутите на Пловдив – Част 2

Гидът на Пловдив lostinplovdiv.com, този път ще ви запознае с няколко от алтернативните места в града под тепетата

Лято е, жега е всички се крия от жарките лъчи на слънцето, които безмилостно ни гонят и парят от сутрин до вечер. С настъпването на следобедните часове или поне когато приключим с работния ден, ние, пловдивчани, се отдаваме на така прословутия айляк, който е типичен за нашите си ширини. Именно за това ще ви разведем из нашия втория маршрут за парти дестинации, на който се отдават не само местните, но и все повече посетители и гости на града.

Гидът на Пловдив lostinplovdiv.com, този път ще ви запознае с няколко от алтернативните места в града под тепетата.

Няма как да не ...

» повече
06 Авг, 2017

Скумрия с картофена салата раздадоха за храмовия празник в Тракия

Дядо Николай се въздържа да коментира каквото и да било извън значението на православния празник

Целият ни живот трябва да бъде насочен към това преображение на себе си и на околния свят - да преобразяваме и украсяваме лицето на Земята. С тези думи се обърна към миряните, дошли на празника в едноимения храм „Свето Преображение Господне“, Пловдивския митрополит Николай.

Негово Високопреосвещенство възглави 4-часовата света литургия за големия християнски празник в единствената църква в ж.к. „Тракия“. По думите на Дядо Николай за значението на този ден, само преобразяване на образа, по-прекрасен от предишния, се нарича Преображение. За пръв път Владиката се въздържа да коментира каквото и да било извън темата.

През това време отвън вече се беше събрала дълга опашка, на ...

» повече
24 Юли, 2017

Спомен от Даляна в Резово

Васко ПаякаБагер тръгна да бута култовия Далян на прочутия рибар Васко Паяка в село Резово тази сутрин. Община Царево изпрати механизирана техника в рибарското селище в пограничното морско селце, а мероприятието бе обявено като „почистване с механизирана техника на поземлен имот с начин на трайно ползване „пасища, мери”. Жители на Резово и чести гости на Даляна обаче спряха акцията като застанаха пред багера. Дали и кога ще се върне той, не стана ясно. Но Даляна, това толкова колоритно, вкусно и истинско място, е на път да замине в историята. Под тепето поска един весел репортаж от 2012г., когато на гости на Васко Паяка бе тогавашният ни кулинарен кореспондент с бодрия псевдоним ДъвчиИ КебапчИ. Приятно четене…

Пееш ли? Ще ядеш само ако ...

» повече
16 Юли, 2017

Най-добрият сладолед в Пловдив

Пловдивският гид lostinplovdiv.com ви предлага местата с най-добрия сладолед под тепетата

Можете ли да си представите лятото без любимия десерт – сладоледът? С годините приготвянето на това изкушение се е превърнало в изкуство и за щастие можем да се похвалим, че вече немалко са местата в града под тепетата, където са го усвоили до съвършенство. Ако планирате посещението си в Пловдив през лятото със сигурност ще искате се разхладите с вкусния десерт. Затова пловдивският гид lostinplovdiv.com ви предлага местата с най-добрия сладолед под тепетата.

Сладкарница Dolce Mela

Сладкарница Долче Мела се ражда преди повече от пет години, когато в търсене на очарователно местенце, което да ухае ароматно и вкусно, място в което да долепиш глава до витрината и да ...

» повече
28 Юни, 2017

Най-добрите винарски изби от цялата страна гостуват в Пловдив

Първия по рода си вино тестинг Wines of the Ages ще се проведе през септември

В три поредни дни гостите ще се насладят на майсторски приготвеното вино и удоволствието от хубавата музика на живо

Над 40 от най-признатите винарски изби от цяла България ще участват в първия по рода си вино тестинг Wines of the Ages в Пловдив на 22, 23 и 24 септември. Мащабният форум се организира от Tangra Mega Rock паралелно с фестивала Sounds of the Ages, който през последните 7 години се превърна в музикална емблема на града – бъдеща Европейска столица на културата през 2019 г.

Освен, че ще могат да дегустират и да получат информация за различни първокласни вина, посетителите на Wines of the Ages ще ...

» повече
27 Юни, 2017

5 неща, които трябва да знаете за водката

Докато при уискито и бърбъна постоянно текат дискусии, водката остава все така малко позната на потребителите си. Дори кристално чиста и прозрачна, тя е мистерия в много от аспектите си, a за феновете си е или скъпа и мека, или евтина и с остър вкус. Това обаче не е точно така и много хора не го знаят.

Заедно с технолози от екипа, работещ върху качеството на новата, 5-кратно дестилирана водка FLIRT 5, подготвихме 5 факта, които е добре да знаете за тази иначе толкова популярна напитка. Дали за ваше собствено знание, за да блеснете сред гости или просто, за да завържете разговор, прочетете нашата селекция надолу.

Как се прави водката?

За масовата аудитория водката е неутрално на цвят питие, което ...

» повече
22 Юни, 2017

Пълни чаши с вино KABILE по повод най-дългия ден в годината

Слънцестоенето бе отбелязано от стотици хора в резервата Кабиле

Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“ посрещна всички желаещи да се насладят на първите утринни лъчи в най-дългия ден от годината. Заедно с това на присъстващите бе представена възстановка на древен тракийски ритуал по сценарий на траколога проф. Валерия Фол. Домакини на събитието бяха Регионален исторически музей – Ямбол, Община Ямбол и новият бранд на „Вила Ямбол“ - виното KABILE, носещо името на едноименния тракийски град.

„Нашето вино носи името на античния тракийски град Кабиле и това не е случайно. То съживява легендата за най-могъщия град на траките, който пък носи името на богинята Кибела – закрилница на земите и лозята, първородна сила зад всяко вино, произведено през последните 4000 години в ямболския ...

» повече
22 Юни, 2017

Едно-единствено заведение в града под тепетата отговаря на високите световни стандарти, поставени от ILLY

Кафето не е обикновена напитка, а дух, култура и капка изкуство, съчетани в едно и поднесени в чаша. Истинските ценители и любители на кафето знаят, че чаша добро кафе изиска освен висококачествени продукти, добра подготовка и задълбочени познания в приготвянето му. Също така, за професионалистите, които имат задълбочени познания в областта, понятието „дълго кафе“ не съществува по няколко причини. Освен че вкуса и аромата на кафето се променят при дългото кафе, при него се променя киселинността и се отделят токсини, поради които можем да усетим сърцебиене.

Пловдивският гид lostinplovdiv.com се впусна с търсене на най-доброто кафе, което можете да опитате в Пловдив. Така достигнахме до кафене в центъра на града, носещо името „Sezoni Artisti del gusto illy“. Безспорно, заведението ...

» повече
20 Юни, 2017

Новата “забележителност” в Кючук Париж

Два дюнера за левче извиха опашки в дъжда

Така осъмна най-новото заведениe за бързо хранене в съботната сутрин

Нов обект на известна верига за бързо хранене предизвика дълги опашки в пловдивския квартал Кючук Париж в събота сутрин. Дори дъждът не уплаши хората, решени да се възползват от специалните промоционални предложения по случай откриването – два дюнера за левче. Заведението иронично бе наречено „новата забележителност“ на квартала, а явлението смая  очевидците и предизвика редица коментари:

“Лошото е, че повечето хора са там от недоимък и беднотия... 21 век в Европейския съюз... се редим на опашка за два дюнера за левче.

“Да ти кажа, работата май отива на мързел, не на беднотия! Мързел да си сготвят, мързел да работят, мързел да учат, за ...

» повече