Актуално

„Живи легенди” и „Ив Сен Лоран” в петък вечер в лятно кино Орфей

Разнообразете петъчната вечер с малко кино в "Орфей". От 21:20 часа гледайте „Живи легенди“ – лентата, която преди броени дни спечели престижно отличие в Манхатън. Режисьорският подход на актьора Ники Илиев („Чужденецът“) работи доста добре по няколко причини – историите му са леки и забавни (без да са блудкави), действието (или поне част от него) се развива на екзотични локации, а в актьорския състав задължително присъства поне едно голямо име – (Микеле Плачидо).
Горчиво-сладката комедия „Живи легенди“ следва плътно тази схема и то очевидно – без претенции за високо изкуство или някакви особено сложни послания. Всичко започва (или по-точно всичко се обърква) с един инцидент. Млад банкер, домогнал се до всички блага, за които може да се мечтае, претърпява катастрофа и изпада в безсъзнание, за да се събуди със съзнанието на своето 18-годишно аз. Без да помни нищо от случилото се след завършването му, той пристига в родния си град, за да си види с хората, които сега смята за най-близки, а именно бившите му съученици. Изпълнен с ентусиазъм и несвойствена за възрастта му приповдигнатост, нашият герой с изумление се сблъсква с навъсените и недоволни хора, в които са се превърнали приятелите му днес. Подтикнат от преоткрития си приключенски дух, той решава да сбъдне юношеските мечти на всеки един от тях, а и да намери себе си някъде по пътя.

От 23:30 часа е прожекцията на „Ив Сен Лоран“. Зашеметяващият портрет на френския моден дизайнер и пионер Ив Сен Лоран, проследява 20 години от живота на творческия гений – от иновативната му работа за Dior до създаването на собствената му модна къща с партньора му Пиер Берже. Пиер Ниней идеално пресъздава източената физика, артистичната непоклатимост и патологичната стеснителност на модната икона. Трогателен и вълнуващ поглед към ранния живот и творчество на гениалния дизайнер, филмът разкрива взаимоотношенията между успеха, таланта, красотата и изкуството.

Цените на билетите са 5 и 4 лв.

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ И ПРОДАЖБИ НА БИЛЕТИ на BOXOFFICE.BG в категорията кино.

При дъжд билетите важат за останалите ФИЛМОВИ НОЩИ!

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина