Актуално

Жената през очите на другите

На мъжете им липсва нежност, затова изобразяват жената такава, заяви Вежди Рашидов

Какво е жената? Нежност, грация, финес, сила, идеи, креативност… Всичко това се събира в едно тяло и една дума, а миналата вечер 35 автора показаха как виждат жените в над 50 творби. Картини и мозайки преобразиха фоайето на общинския съвет в Пловдив и му вдъхнаха живот.

„Усещане за жена“ се превърна в традиционна изложба за града под тепетата, а започна като един малък проект. Над 50 творби, създадени с различни техники представиха съвременната представа за жена. Този път в изложбата участват и няколко мъже, сред които Магърдич Касапян, Николай Балдев, Аспарус Сърбов и други. Те представят жената като онова нежно създание, което неусетно се появява в живота ви и го превръща в истинска приказка.

Тази тенденция, жената да се изобразява по толкова красив и фин начин, означава че това липсва, заяви и бившият културен министър Вежди Рашидов, който бе специален гост. Хубавото тази вечер е, че има жени, които след децата си, най-много обичат изкуството, допълни още той. Рашидов продължи речта си в духа на женския празник, като разказа, че жените винаги са били обект на голямото изкуство, като започнем от Леонардо, през Микеланджело, до Рафаело и Ботичели.

Цялата статия може да прочетете на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина