Актуално

„Завръщането“ и кино от Близкия изток в Lucky Дом на киното

Безспорният фаворит за Оскар “Завръщането” с Леонардо ди Каприо и фестивалът за кино от Близкия изток и Северна Африка Sofia MENAR – в Lucky Дом на киното

Така дългоочакваната премиера на новия филм на Алехандро Иняриту вече е тук. Филмът с Леонардо ди Каприо вече получи цели 12 номинации за Оскар. Вдъхновен от действителни събития, “Завръщането” е епична история за оцеляване и преобразяване в американските погранични земи. 

По време на експедиция в неизследвана пустош, легендарният изследовател Хю Глас (Леонардо ди Каприо) е брутално премазан от мечка, и изоставен от членовете на собствената му ловна дружина. 

Сам на границата на смъртта, Глас отказва да се предаде. Воден от непоколебима воля и любовта му към съпругата и сина им, той предприема истинска одисея от 200 мили през обширния див Запад по следите на човека, който го е предал: Джон Фицджералд (Том Харди). Това, което започва като безмилостен стремеж към отмъщение се превръща в героична сага срещу всички изпитания по пътя към дома и изкуплението.

В седмицата от 22-ри до 31-ви януари ще се проведе и осмото издание на Фестивала за кино от Близкия изток и Северна Африка Sofia MENAR. В рамките на 10 дни ще можете да видите 15 филма от Бахрейн, Иран, Киргизстан, Турция сред които “Шареният остров”, “Вила Тума”, “Руми: Поетът на исляма”, “Споделена мечта”, “По стъпките на Бога”, ““Защо не съм като Тарковски?”, както и новия филм на пловдивчанина Атанас Куцев „Истинско щастие” за живота в будистки манастир в покрайнините на Катманду, Непал, който ще го представи лично. Специален интерес ще представлява и “Тичай свободно – Истинската история на Кабайо Бланко”, по бестселъра на Кристофър Макдугъл “Родени да тичат”.

В Lucky можете да гледате и премиерата на “Дийпан”, който беше излъчен предпремиерно на Киномания през есента. Филмът на Жак Одиар, който грабна Златната палма в Кан разказва за живота в ъгъла на обществото е и завладяваща, и нежна любовна история за съдбата на трима имигранти от Шри Ланка в парижко предградие. Те се опитват да се адаптират към новата, не по-малко враждебна среда, докато се борят с миналото си.

Паралелно с това ще вървят прожекции на “Моята майка”, “Победа в кръвта”, “Перфектен ден”, “Легенда”, “Макбет”, “Младост”. Уикендите отново са предвидени прожекции за най-малките. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина