Актуално

Започва София Филм Фест 2017

Новите филми на Андрей Кончаловски, Ким Ки Дук и Аки Каурисмаки на 12-тото издание на София Филм Фест в Пловдив 

Градът под тепетата за 12-та поредна година ще бъде домакин на най-доброто от селекцията на София Филм Фест. Изданието в Пловдив ще стартира на 16-ти март и до края му на 27-ми март пловдивските киномани ще могат да видят 29 заглавия на любими режисьори и носители на куп награди. Редовната цена на билетите е 7лв, а цената на картата за 4 прожекции е 24лв. 

Билети ще се продават онлайн на http://www.boxoffice.bg, на касата в киното, а за първи път тази година и в кенчета в най-добрите арт заведения в центъра на града. Билетите в кенчета са на цена 7лв, като с тях трябва да си запазите място на касата в киното.

Начало на фестивала ще постави “Асансьор за пациенти” – новият филм на Иглика Трифонова (“Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”) с музика от Васил Гюров. Филмът проследява историята на двама пациенти, чиято среща в болничния асансьор се оказва съдбоносна.

В рубриката “Киното днес – Големите майстори” са включени новите заглавия от големи и обичани от българската публика режисьори.  

“Мрежата” е новото предложение на едно истинско явление в корейското кино – Ким Ки Дук. Бедният рибар Нам се озовава от другата страна на границата, а натискът да стане шпионин се увеличава постоянно.

Андрей Кончаловски ще зарадва зрителите на фестивала с немско-руската продукция “Рай”. Филмът разказва историята на Олга, Жул и Хелмут, чиито пътища се пресичат в тежки военни времена.
“Безизходица” е вторият филм от поредицата документални филми на Харутюн Хачатрян, посветени на арменската диаспора. Филмът е болезнено размишление за живота на емигрантите и краха на техните илюзии.

В “Другата страна на надеждата” Аки Каурисмаки по характерен за него начин събира различни хора, за да докаже, че светът може и трябва да бъде едно по-добро място.

Горан Паскалевич е сред признатите майстори в югославската и съвременната сръбска кинематография. След като беше специален гост на 18-тия СФФ, тази година режисьорът ще участва във фестивалната селекция със сръбско-индийската продукция “Земя на боговете”.

В рубриката “Киното днес – Големите майстори” са още заглавията “Лудетини” на Паоло Вирдзи (“Човешки капитал”), “Тиха страст” на Терънс Дейвис, “Лейди Макбет” на Уилям Олдройд и “Франц” на Франсоа Озон.

Под шапката “Големите награди” се подвизават големите победители в миналогодишните и тазгодишните фестивали. “Аз, Даниел Блейк” е носителят на Златна палма за 2016 година. Златният лъв във Венеция пък отнесе филипинският филм “Жената, която си тръгна”. “Най-щастливият ден в живота на Оли Маки” е финландското заглавие за боксьорът с 28 победи, което грабна наградата “Особен поглед” на фестивала в Кан.

Продажбата на билети за фестивала започва от петък, 10.03. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина