Актуално

Замразяват сцената на Дом на културата „Борис Христов”

За първи път в Пловдив: "Господарите на леда" с ледена приказка през ноември 2015

Държавният "Балет върху Лед" на Санкт Петербург гостува с две представления за първи път в Пловдив. "Господарите на Леда" гостуват у нас с класиките "Спящата Красавица" и "Ромео и Жулиета", по оригиналните творби на Пьотр Илич Чайковски и Сергей Сергеевич Прокофиев.

 Дом на културата "Борис Христов" със замразена сцена, за да се  превърне в ледена пързалка, а приказната атмосфера ще се допълва от оригиналната сценография произведена от майсторите на световноизвестният Марински театър.

Фигуристите от санктпетербургския леден балет са известни в цял свят и като „господарите на спорта в Русия“ заради многобройните им победи на състезания – в състава в различно време са участвали 20 от най-популярните руски състезатели по фигурно пързаляне.  А в момента младите артисти се обучават от европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов.

Спектаклите на балета имат огромен успех навсякъде, където са гостували. Обичани са в САЩ, Канада, Южна Америка, Швеция, Швейцария, Германия, Испания, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Китай, Тайланд, Корея. Световните медии ги определят като неподражаемо шоу – не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, танц, костюми и кънки на лед, всичко това вплетено в изключителено, спиращо дъха зрелище.

Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка в началото на зимния сезон!

Датите: 18 и 19 ноември – Пловдив, начало  20:00 часа  в  Дом на културата "Борис Христов"

БИЛЕТИ ВЕЧЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАКУПИТЕ В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР ПРЕД ОБЩИНА ПЛОВДИВ и в системата на ИВЕНТИМ БЪЛГАРИЯ.

Цените на билетите започват от 10 лв за ученици (валидни, само срещу ученически лични карти). А първите 300 БИЛЕТА, от редовните билети, са с 10 лв.  отстъпка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина