Актуално

„Заедно в час“ организира безплатна прожекция на „Кеймбридж“ и дискусия за образованието в Пловдив

Фондация "Заедно в час" и Bee Bop Cafe ви канят на безплатна прожекция на документалния филм на Елдора Трайкова "Кеймбридж", която ще бъде последвана от дискусия на тема достъп до качествено образование за всички деца в България. 

Дата и час: 13 март 2018 г., 18:30 ч.
Място: Клуб Bee Bop Cafe – Пловдив

"Кеймбридж" проследява в продължение на една година ежедневието в Долни Цибър – голямо село с преобладаващо ромско население в най-бедния регион в Европейския съюз – Северозападна България. Заради стремежа на местните хора към образование медиите иронично са нарекли селото "ромския Кеймбридж". Във филма ще можете да видите историите на ученици, които мечтаят да учат в елитни университети в чужбина въпреки трудните условия в средата, в която живеят.

След прожекцията заповядайте на дискусия с учители по програма "Заедно в час", които преподават на ученици в трудни социално-икономически условия. Ще говорим за това как всички деца в България могат да имат достъп до качествено образование, така че да реализират потенциала си и да сбъднат мечтите си.

Присъствието на събитието е безплатно, но с предварителна регистрация на
http://bit.ly/2HYu5v8.

Остават две седмици и до последния срок за кандидатстване за програма "Заедно в час". Желаещите трябва да попълнят онлайн формуляр на уебсайта на организацията www.apply.zaednovchas.bg до 25 март, което е първият етап от процеса на подбор. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2018 г., а преди това ще преминат интензивна лятна подготовка. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина