Актуално

„Възвишение“ и „Дъвка за балончета” в понеделник вечер на Филмовите нощи във Филипополис

След успешния си първи уикенд 20-ото издание на „Филмови нощи Филипополис“ продължава на пълни обороти с два от най-гледаните български филми през изминалата година, а именно историческата драма по романа на Милен Русков „ВЪЗВИШЕНИЕ“ и романтичната история „ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА“ с участието на Иван Юруков и  Теодора Духовникова. 

Тази вечер от 21:10 можете да гледате „ВЪЗВИШЕНИЕ“ на Виктор Божинов, базиран по считания вече за съвременна класика роман на Милен Русков, разказа за времената през 1872, когато Димитър Общи (Филип Аврамов) осъществява Арабаконашкия обир, а сред сподвижниците му са Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев) – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача лично да предадат писмо на Левски. Издирването на Апостола пораства в трагикомично приключение с нюанси на "револуция", което събира букет от цветисти възрожденски образи под лозунга "наша свобода от нас зависва".

По-късно, от 23:30 ще бъде прожекцията на „ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА“ –  един от най-големите хитове за изминалата година. Историята се развива между детството от 80-те и днешни дни и разказва за Калин и Биляна, чието детство преминава с червена връзка, дърпане на плитки и игра на фунийки, свити от Некерман. 25 години по-късно той (Иван Юруков) е рекламен директор, а тя (Теодора Духовникова) – авантюристка в търсене на следващата си дестинация, но една случайна среща извиква обратно първата любов и детските обещания.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина