Актуално

Въведение в съвременното изкуство приключва с две поредни събития този уикенд

Заповядайте на 23.04 /събота/ на последната лекция от курса на тема  "Българското съвременно изкуство между локалното и глобалното". Елате и на 24.04 /неделя/, за да участвате в "Уъркшоп и отворена дискусия върху съвременното изкуство"

Образователен курс Пловдив, част от платформата „Въведение в съвременното изкуство“ на фондация „Отоврени изкуства“ и галерия SARIEV Contemporary, се включи тази година към образователния проект ФОРУМ 2019 на ОФ „Пловдив 2019“. Залата на 4-ия етаж в Мебелен салон „Галеро“ се изпълни вече три последователни уикенда с десетки желаещи да научат повече за света на съвременното изкуство. Лекторът Весела Ножарова запозна публиката с основните течения в изкуството след Втората световна война, с темата за развитието на живописта и скулптурата след 50-те години на XX век и с историята на източноевропейското съвременно изкуство след 1989 г.

Усилено все още тече записването и за Клуб „Въведение в съвременното изкуство“. Чрез него абсолютно безплатно, членовете на клуба ще могат да посещават специални  събития като срещи с куратори и художници, посещения на изложби в музеи и галерии, ще имат достъп до различни материали, книги, каталози и др.  

Тази събота /23.04/ от 14:00 предстои и четвърта лекция от Образователен курс Пловдив. Весела Ножарова ще ни запознае с темата "Българското съвременно изкуство между локалното и глобалното". Тази лекция предлага нов прочит на основните тенденции в съвременното българско изкуство от 90-те години до днес. Ще бъдат представени основните автори и техните работи в процеса на взаимодействие между глобалното и локалното. 

В неделя /24.04/ отново в 14 ч., пък ви каним да участвате в Уъркшоп и отворена дискусия върху съвременното изкуство. В първата половина на заниманието публиката ще бъде разделена на няколко групи, които ще влязат в ролята на куратори и ще се опитат да конструират изложба, използвайки познанията си от предишните 4 лекции. Във втората част, всички ще дискутираме получения резултат.

Курсът не изисква предварителна подготовка и всеки с интерес към съвременното изкуство може да се включи в него. Петте събития се провеждат в четири поредни уикенда на месец април в сградата на Мебелен салон „Галеро“ в Тютюневия град, ул. „Екзарх Йосиф“ 16, ет. 4.

Всички събития от курса са с вход безплатен и предварително записване на[email protected]. Записването за Клуб „Въведение в съвременното изкуство“ става по мейл или на място по време на лекциите. 
 
Клуб „Въведение в съвременното изкуство“ 
С второто издание на Образователен курс Пловдив организаторите от фондация „Отворени изкуства“ и галерия SARIEV Contemporary стартират и новата инициатива Клуб „Въведение в съвременното изкуство“, който цели изграждане на мрежа и поддържане на целогодишен контакт с участниците в курса и интересуващите се от съвременно изкуство в Пловдив. Членовете на клуба ще имат възможност да участват в ексклузивни срещи с художници и куратори, турове в изложби, ще получават също така достъп до различни материали, книги и каталози. С клуба се цели и създаването на неформална среда за дискусии и обмен на информация и идеи. Членството в клуба ще бъде напълно безплатно и записването ще става по мейл и на място по време на лекциите от Образователен курс Пловдив.

Дата: 23 и 24 април, 2016 г.
Начален час: 14:00
Място: Тютюнев град, „Галеро“, ул „Екзарх Йосиф“ 16, ет. 4
Вход безплатен 
Предварително записване на [email protected]

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина