Актуално

Визуалното приключение „Снежанка и седемте джуджета”

Операта изненада със смел сценичен поглед върху класическия сюжет

Видео артистът Полина Герасимова направи 3D мапинг върху декора

Красиво визуално приключение. Страхотно музикално изпълнение. Разкошни костюми и съвършена цялостна визия. Това представлява новият мюзикъл на Държавна опера- Пловдив „Снежанка и седемте джуджета”. Представлението е за деца, но сякаш впечатли още повече родителите им. Трупата този път реши да изненада публиката със смелия си сценичен поглед върху иначе класическия сюжет. И спечели. Крайният резултат от работата по проекта на операта е зашеметяващ. И съвсем естествено предизвика фурор на премиерата вчера.  

Един от главните виновници за различната визия на спектакъла е най-търсеният у нас днес видео артист Полина Герасимова. Тя е дамата, която сътвори 3D мапинг върху декора на „Снежанка и седемте джуджета”.

Сценичното решение е бял декор и прозрачни екрани на 3 пласта. Като актьорите почти през цялото време са затворени зад огромен прозрачен екран, което създава 3D ефект на живо. Използвахме мапинг върху декора и прожекция върху прозрачните екрани, обясни пред КАПАНА.БГ Полина Герасимова след премиерата. Допълва, че заедно със сценографката и режисьора работили заедно и променяли всичко до последно, докато накрая всички не останали доволни от резултата.

Визуалната концепция е в стил магически реализъм, като се опитах да изляза от приказката и да вкарам символи, които още не са ясни за децата, но се надявам, че в един момент ще им проговорят. Примерно слънцето накрая е с будистки очи, символ на това, че всичко накрая се оправя, само трябва търпение. И разбира се черно-белият графичен стил, който ползвам навсякъде, разказа още Герасимова.

Целия текст и галерия в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина