Актуално

Виенският камерен оркестър покани млади таланти от Пловдив да свирят заедно на сцената на Античния театър (ВИДЕО)

Младежкият камерен оркестър "Франк Мартен Плейърс" дебютира на древната сцена в Международния музикален фестивал „Тримонтиада 2017“

Пловдивчани и гостите на града ще има възможността да се насладят на неповторимо музикално преживяване по време на младият пловдивски Международен музикален фестивал "Тримонтиада" на 08 и 09 септември 2017 година на Античния театър.

Фестивалът ще премине под наслов "Виена танцува валс с Пловдив на сцената на Античен театър", с участието на Виенския камерен оркестър и пловдивския Младежки камерен оркестър "Франк Мартен Плейърс".

Ето и пълната програма:  

08 септември 2017 г. от 20.00 часа

Първата вечер на фестивала поднася три изключителни дебюта:

Първият и най-вълнуващ дебют е концертът на пловдивския Младежки камерен оркестър "Франк Мартен Плейърс". След множество изяви в по-малки концертни зали, също така и в радиоконцерти на Националното радио в Пловдив, вече е време да концертира на най-величествена сцена в България: Античен театър. Младите музиканти са в концертна треска. Те се надяват да получат подкрепата на пловдивчани.

Вторият дебют ще ни поднесат първокласните музиканти от Виенския камерен оркестър. Те безотказно завоюват световни сцени и нямат търпение да музицират на престижната показна арена в Пловдив.

Третата атракция е недостижимата австрийска императрица Елизабет "Сиси", интерпретирана от Роми Шнайдер в легендарния филм "Сиси", превръщащ театъра в концертно кино.

Диригенти на вечерта са: Виолета Стоянова, Пламен Проданов и Рани Калдерон.

09 септември 2017 г. от 20:00 часа

През втората фестивална вечер ще станем свидетели на още едно неподражаемо събитие.

За пръв път в историята си, Виенският камерен оркестър покани млади таланти от Пловдив, и ще ги приеме в редовете си като част от оркестъра. Това са шест младежи и деца (победители в специалено проведен за целта конкурс) членове на МКО "Франк Мартен Плейърс", а именно: Йордан Вичев, чело; Радослав Ненчев, чело; Стела Мандева, цигулка; Радостина Стоянова, цигулка; Амелия Станчева, цигулка, Ева Фей Мак Гонагъл, цигулка.

Най-малките сред тях са едва дванадесет годишни. Да се свири в редовете на световно известния оркестър изисква голяма увереност в себе си. Затова на тях ще е необходима вашата цялостна подкрепа. Насърчете ги!

Програма съдържа и участието на пловдивската звезда, пианистката Галина Врачева, известна по целия свят с нейните концертни импровизации. Също така виртуозното сопраното Марена Райхел от Виена и австрийският композитор Паул Хертел.

Акценти от програмата на двудневния фестивал: Виенски валсове на Щраус; Полка на Цикан; Малко известно произведение от Ланер, посветено на Моцарт; Оркестровата сюита към филма "Императрица Елизабет-Сиси" на Паул Хертел; "Семпла симфония" на Бритън; Клавирни концерти на Моцарт и Хертел; Български произведения и още изненади.

Билети за фестивала може да закупите в мрежата на EVENTIM .

Също така в билетен център пред Община Пловдив и музикалния магазин на ул. Отец Паисий.

Цените на билетите варират от 20 до 70 лв. Има налични билети за двете вечери по отделно, както и комбиниран билет.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина