Актуално

Уникално учебно помагало представя читалище „Христо Ботев- 1905”

Художествени произведения от учебната програма 7-12 клас бяха записани като радиопиесите и поетичните спектакли, в изпълнение на професионални актьори и с оригинални музикални оформления

Иновативният проект „Прозорец към света” е насочен към ученици със зрителни затруднения

Иновативно учебно помагало без аналог у нас ще представи народно читалище „Христо Ботев – 1905”. Културният център в Кючук Париж стартира спечеления проект „Прозорец към света” по проект „ЧИТАЛИЩА”, НАПРАВЛЕНИЕ „ЧИТАЛИЩА: ОБЩНОСТНО УЧАСТИЕ И ИНОВАЦИИ” към ОФ „Пловдив 2019”. Помагалото „Образователен цикъл” по БЕЛ, дарено на читалището от председателя му  Красимир Воскресенски, включва аудио разработки по художествени произведения от учебната програма 7-12 клас. То ще бъде представено пред ученици със зрителни затруднения на 29 май, като презентацията ще включва и обучение как да работят с него. Поканени са представители на петте  Ресурсни центъра: Пловдив, Хасково, Пазарджик, Кърджали и Смолян  На всеки един от ресурсните центрове ще бъде  дарен по 1  комплект от помагалото, съдържащо 142 диска общо 710 диска

Записаните произведения, поетични и прозаични са изпълнени от професионални актьори и са с оригинални музикални оформления. Записвали са актьори от ДТ „Н. О. Масалитинов” – Пловдив, ДКТ „Константин Величков” – Пазарджик, ДТ „Никола Вапцаров” – Благоевград и „Малък театър”- Пловдив. Иновативното помагало „Образователен цикъл” има амбицията да представи учебното съдържание в атрактивен за съвременния ученик вариант и да подпомогне обучението на зрително затруднените ученици при самостоятелната им подготовка, родителите, които съдействат при самоподготовката им вкъщи и техните учителите в процеса на преподаване. Освен това то се ползва и при матуритетните изпити и кандидатстването след 7-ми клас, когато зрящите разполагат с книжен носител, а зрително затруднените ще имат възможност за равнопоставеност за първи път, слушайки материала.

На представянето ще се популяризират предимствата и качествата на помагалото пред преподаватели, родители и ученици и ще бъдат прослушани част от радиопиесите и поетичните спектакли.

Помагалото е изцяло иновативно, без аналог в България и притежава редица предимства: компактност, лесна достъпност с възможност за бърза актуализация при промяна на учебното съдържание, съобщават от читалището. Равнопоставеността в овладяване на учебния материал е своеобразна революция в учебния процес, която чрез емоционалното въздействие на радиотеатъра върху съзнанието и сетивата за възприятие на учащите се ще бъде „прозорец” към света и духовността, допълват от „Христо Ботев- 1905”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина