Творба на един пловдивски художник сред развалините на галерията на Гладстон

Култура

От Дома на майсторите на четката под тепетата остана само фасадата (ГАЛЕРИЯ)

Соня Попова

Работата по събарянето на Галерията на Дружеството на пловдивските художници на улица „Гладстон“ № 32 напредва, видя на място репортер на Под тепето. Теренът е ограден с ламаринена ограда, а зад нея се търкалят саксиите с поизсъхнали декоративни палми, които преди стояха на тротоара около галерията.

От самият Дом на пловдивските художници вече е останала само предната фасада и то без обшивката на временната конструкция. Стои и част от стената откъм улица „Преслав“. Всичко друго вече е руини.

По-голямата част от строителните отпадъци с в задната част на някогашния двор, откъдето влизат и машините на строителите. Отпред има нахвърлян дървен материал, ръждиви ламарини и изсъхнали клони от дървета.

В подножието на кръглите стълби, които са на завоя с ул.“Преслав“ е захвърлена огромна пъстра творба. Произведението на някои от майсторите на четката под тепетата се въргаля до потрошени части от мебели. Картината е видимо повредена по краищата.

Чудно защо е оставена след изнасяне на дружеството, което получи помещението на бившата дискотека в Дома на културата, за да прибере фонда от картини до издигане на новата сграда?!        

   

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.