Актуално

Търсят се доброволци за създаването на филми, посветени на Пловдив

7 късометражни филма вдъхновени и посветени на Пловдив ще бъдат заснети от изявени български режисьори в периода юни – декември в града на тепетата

Фондация „Пловдив 2019“ и КИНОПЛОВДИВ търсят доброволци, които да се включат в създаването на 7 късометражни филма, част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019. Филмите са вдъхновени и посветени на града на тепетата, а ролите, в които могат да се включват непрофесионалисти, любители, ученици и студенти с интерес към киноизкуството, навършили 18 годишна възраст, са разнообразни. Търсят се доброволни асистенти на режисьора, оператора, сценографа, организатори на терен и други. Всеки избран става пълноценна част от снимачния екип на даден филм и участва в организирането и заснемането на конкретно кинопроизведение, в чийто екип попада.

Режисьорските екипи, които ще създадат филм за Пловдив са Петър Вълчанов и Кристина Грозева (Урок”, Слава”), Николай Тодоров (Преди да заспя”), Павел Веснаков (Зевс”), Ралица Петрова (“Безбог”), Димитър Кутманов (Ecce homo”), Любомир Младенов (Ловен парк”, Кораб в стая”), Христо Симеонов (Синът”), а снимките започват в Пловдив през месец юни. Създадените късометражни филми ще бъдат обединени в един пълнометражен омнибус филм, посветен на града, чиято премиера се очаква в началото на 2019 г.

Всеки желаещ да се включи, е необходимо да изпрати кратко свое представяне, възраст, какъв опит и интереси в киното има и за коя позиция смята, че е най-подходящ до адрес [email protected]. Организаторите ще се свързват поетапно с избрани кандидатстващи. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина