Актуално

Трио Мандили в Пловдив

Най-популярната и модерна грузинска формация с концерт под тепетата през септември

Специален гост на концерта ще бъде Янка Рупкина

Най-популярното и модерно грузинско трио- Мандили идва в Пловдив. Ансамбълът от три млади вокалистки, които преди около половин година станаха истински звезди, благодарение на тяхното любителско видео "Apareka", качено в YouTube, ще зарадва ценителите под тепетата на 25 септември.

Към днешна дата преглежданията на хита им „Апарека“ гони три милиона (нещо уникално за стара фолкрлорна песен), числото на гледанията на клиповете им по различните видео-платформи е близо 10 милиона, а чаровните момичета гастролират по света и запознават своите почитатели с прекрасната си музика и с многовековните традиции. В състава на Трио "Мандили" са три приятелки: Ана Чинчараули (Ani) (17), Татия Мгеладзе (Tatuli)(20) и Шорена Цискараули (Shorena)(20). По думите им, те буквално живеят с музиката и винаги пеят искрено и от сърце.

В репертоара им са застъпени най-вече народни песни от различни региони на Грузия, както и тяхна авторска визия и ново звучене на известни грузински песни. 
Без излишна скромност може да се каже, че днес Трио „Мандили“ е най-популярния и най-търсения музикален проект от Грузия. 

Концертът им в Пловдив ще е на сцената на лятно кино Орфей. А с тях пред публиката ще излезе изключителната Янка Рупкина. Тя ще пее заедно с Трио „Мандили“ на първите им изяви на българска сцена, оценявайки  големия потенциал и изключителните дарби на чаровните грузинки, още недостатъчно известни у нас.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина