Актуално

Три супер заглавия на Киномания днес

„Вкусният път към любовта”, „Рио, обичам те” и „Невидимата жена” в Лъки- Дом на киното

Ранна вечеря за киноманиаци ви очаква в 18:30 часа в Lucky – Дом на киното с “Вкусният път към любовта”. Кулинарният журналист Оливър Бърн е в криза. Неговата мултимедийна рубрика за изтънчено хранене и за намирането на сродна душа е сред най-четените в Дъблин, но собственият му любовен живот е пълна бъркотия. Когато среща испанската кураторка Бибиана, Оливър чувства необичайно, но несъмнено привличане въпреки факта, че двамата нямат нищо общо помежду си. Дали тази любовна история ще се окаже рецепта за провал, или Оливър най-после ще намери съставките на истинската любов?

В 20:45 часа 11 от най-значимите съвременни режисьори ще се обяснят в любов на бразилската столица. “Рио, обичам те” е вдъхновен от филмите "Париж, обичам те" и "Ню Йорк, обичам те". Под формата на кинокалейдоскоп, който ни среща с разнородни човешки съдби на фона на многообразния релеф на града, новелите разказват истории за мимолетната или за вечната любов, за обичта в криза, за сладко горчивата или изпълнена с нежност страст. Филмът е с участието на Венсан Касел, Харви Кайтел, Джон Туртуро, Ванеса Паради, Бебел Жилберто и други.

От 18.15 часа ще бъде показан безукорно режисираният втори филм на Ралф Файнс "Невидимата жена". Самият режисьор е в главната роля, а негови партньори са Кристин Скот Томас, Фелисити Джоунс, Том Холандър…
Визуално впечатляващ и драматургично изтънчен филмът разказва за тайната връзка между Чарлс Дикенс и младата актриса Нели Търнан, започнала в апогея на кариерата му, когато тя е едва 18-годишна, и продължила до смъртта му.

Извън програмата на Киномания в „Lucky Дом на киното“ ще има прожекции и на СЪДИЛИЩЕТО. Филмът на режисьора на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ и с участието на Асен Блатечки и Мики Манойлович ще бъде показан днес 28.11 / петък/ от 20.15 часа и утре 29.11 /събота/ от 18.15 часа

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина