Актуално

Три хора огласят Католическата катедрала „Св. Лудвиг“

Катедрален хор Пловдив отбелязва 166 години от първото му изпълнение с обща изява с гостите от Матера – Кантори Матерани и Евмолпея

Смесен хор "Кантори Матерани" – Матера с диригент д-р Алесандра Барбаро и Девическа хорова формация "Евмолпея" – Пловдив с диригент д-р Рада Славинска ще имат редица изяви в Пловдив като част от програмата на българо-италианските дни „Между хоровете и културите“ под патронажа на председателя на общински съвет Пловдив Савина Петкова. На 10-ти юни от 17:30 часа в зала "Съединение" на Регионален исторически музей –Пловдив двете формации ще изнесат съвместен концерт, посветен на двата града Пловдив и Матера, които бяха определени за европейски столици на културата през 2019 година.

На следващия ден /11 юни/  в 10 часа ще бъде отслужена света литургия с песнопения в чест на празника „Св. Троица“ , като съвместен концерт ще изнесат Смесен хор "Кантори Матерани", Девическа хорова формация "Евмолпея" , Катедрален хор Пловдив, отбелязвайки 166 години от първото му изпълнение. Непосредствено след песнопенията в  11 часа ще бъде извършено и ритуално кръщене.

Вечерта на 11 юни от 20.00 часа в Етнографски музей Смесен хор „Кантори Матерани“ ще изнесе специален концерт за пловдивчани и гостите на града като част от програмата на 53-я международен Фестивал на Kамерната музика.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина