Актуално

„Травелатор” и “Раната” на Фатик Акин днес на София Филм Фест в Пловдив

Във вторник Lucky Дом на киното ще посрещне трима госта, които ще ви представят филмите от програмата. Стефан Китанов и Душан Милич ще говорят за лентата “Травелатор” от 18.30ч. Сръбският режисьор е познат до сълзи (от смях) на фестивалната публика с комедията си „Гуча!“, която спечели наградата на публиката на 11-ия София Филм Фест през 2007 година. В новия си филм на Милич разказва за 18-годишния Слав, запален геймър на first person shooter игри. Тъй като е най-добър сред приятелите си, Слав е нает от сръбската мафия за професионален убиец. Бежанец от войната, роден в Словения, младежът има рядката възможност да пътува до САЩ, без нужда от виза, затова и приема най-новата си мисия – да отиде в Лас Вегас, за да отстрани сръбски криминален тип, който е в програмата за защита на свидетелите…

Известният арменски режисьор Харутюн Хачатрян също пристига тази вечер в Пловдив, за да представи новия филм на Фатих Акин “Раната” от 20:45 часа. Немският режисьор от турски произход Фатих Акин се превърна в един от любимците на родната публика с (почти) всички свои филми – „Срещу стената” (2004), „Музиката на Истанбул” (2005), „На прага на Рая” (2007), „Храна за душата” (2009). „Раната“ е филм, който пресича страни, континенти, пустини, планини и океани.

„Раната“ е истински епос в традицията, която днес никой не смее да опита. Филмът е лична реакция към трагична част от световната история и е изключително напрегнат, красив и величествен. За мен е много ценен филм в различни аспекти.” – Мартин Скорсезе.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина