Актуално

Топ хърватски балетисти танцуват в Жизел довечера на Античния

Хърватските солисти пристигнаха в Пловдив още вчера и разгледаха Античния театър с диригента Диан Чобанов

Пловдивската публика може да се наслади на балета Жизел тази вечер на Античния театър, част от Opera Open. В главните роли влизат премиер солистите на Хърватския национален театър – Ива Витич и Гилерме Гамейро Алвеш. Спектакълът е тази вечер заедно с пловдивската опера.

Двамата балетисти разгледаха Античния театър преди премиерния спектакъл на "ЖИЗЕЛ" на 5 юли. Витич и Алвеш, които са и двойка в живота, гостуват на OPERA OPEN по покана на маестро Диан Чобанов, който освен Музикален директор на Опера Пловдив е и постоянен гост-диригент на Хърватския национален театър.

Балетистите се запознават в Академията по танци в Цюрих. Португалецът Гилерме Гамейро е танцувал във Финлaндския национален балет, преди да стане главен солист на балета в Загреб. Ива Витич танцува с Националния балет на Португалия, по-късно се завръща в Хърватския национален театър в Загреб. От 2017 г. е повишена в главен солист на балета. Носител е наградите "Ана Роже" и “Hrvatsko Glumiste” , а през 2017 г. печели наградата "Владимир Назор" за ролята на "Жулиета" в "Ромео и Жулиета” на хореографа Патрис Барт.

„Жизел“ (на фр. Giselle) е балет в две действия на френския композитор Адолф Адам по либрето на Теофил Готие, Жан Корали и Жул-Анри Сен-Жорж и хореография на Жан Корали и Жул Перо, с по-късни редакции на Мариус Петипа (1884 г.)

Историята е вдъхновена от произведение на Хайнрих Хайне и се счита за апотеоз на романтичния балет. "Жизел"е част от представленията на новия сезон на OPERA OPEN на сцената на Античния театър в Пловдив. Спектакълът е с оркестъра и балета на Държавната опера Пловдив. Билети на касата и сайта на Операта в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Jums nepieciešams finansejums, lai jusu majas, jusu bizness, auto iegadi, lai iegadatos motociklu, lai izveidotu savu biznesu, lai jusu personigas vajadzibas vairs šaubas. Mes sniedzam personas kreditu ar procentu likmi 3% neatkarigi no summas. Jus velaties rakstit, lai jusu personas aizdevumiem, ka es esmu jusu riciba 24h / 24. Vairak informacijas: [email protected]
    Paldies

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина