Актуално

Театърът качва на сцена „Пет жени с еднакви рокли”

Режисьорът Атанас Атанасов: Спектакълът е обречен а успех

Пловдивският театър е готов с поредна премиера, а публиката тръпне. На 5 и 16 октомври Драмата качва на сцена новото си представление „Пет жени в еднакви рокли” по носителя на Оскар за сценария на Американски прелести Алън Бол. Режисьор е Атанас Атанасов, преводът е дело на Матей Тодоров, сценографията и костюмите са на Петър Митев, а музиката е на Петя Диманова. Петте жени са Ивана Папазова, Елена Атанасова, Мариана Йотова, Елена Кабасакалова, Мадлен Йорданова, а единственият мъж на сцената ще е Иво Аръков. От театъра съобщават, че билетите за първата дата са изчерпани, а за втората все още се намират няколко свободни места.

" Известна е крилатата фраза: „ Спектакълът е обречен на успех!” Липсата на скромност е характерна за хората на изкуството, но в случая съм абсолютно убеден, че има две сериозни причини за предизвестения успех на „Пет жени в еднакви рокли”. На първо място е авторът! Алън Бол /носител на „Оскар” за сценарий на филма „Американски прелести”/ събира пет жени, облича ги в еднакви рокли и им възлага ролите на шаферки. Само по себе си, това вече е събитие! Влюбени, раними, чувствени, романтични, алчни, безпардонни…Пияни и опиянени, обсебени от желание да притежават и да бъдат притежавани. От него! Единственият, неповторимият, очарователният прелъстителен мъж! За него е и смехът, и присмехът им. За него са и думите им…За пороците му, но и за собствените  пороци, за суетата му, но и за собствената суетност…За вярата в Бога и следването на Дявола…
Пет жени говорят така, както само истинските жени умеят да говорят! Така, както само те успяват да обругават себе си и света. Така, както те единствено могат да ни просълзяват от смях! „Пет жени в еднакви рокли” е поглед през ключалката на сватбения будоар… Въпреки перфектните сюжетни ходове на Алън Бол, предизвестеният успех на тази пиеса е невъзможен без мощното присъствие на силни актриси! На талантливи актриси! На актриси, които природата е белязала със женственост, сексапил, очарование, доброта… Щастлив съм, че ги срещнах в този театър!", казва за „Пет жени в еднакви рокли” режисьорът Атанас Атанасов.
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина