Актуално

„Театрална работилница за мечти“ претвори фоайе в място за събития

„Ние сме ТУК“ е инициатива за разнообразни мероприятия с фокус младите хора в Асеновград

Искаме в града да се случват различни неща, категорични са младежите 

Петима млади творци от Асеновград представиха фотографиите си във фотоизложба във фоайето на Военния клуб. Организаторите са „Театрална работилница за мечти”, които с помощта на много приятели направиха  фотоизложбата „Ние сме тук”.  

„Ние сме тук“ представлява инициатива с поредица от срещи на хора с отношение към изкуствата, науките, културата и всякакви видове съзидателна дейност, казват организаторите. 

Вече са планувани следващите няколко събития от поредицата. „Ние сме тук“ е с отворени обятия към младите хора, защото идеята е да видим света през техните очи. 

Заедно с това младежите и театралната трупа от Асеновград дават нова функция на фоайето на Военния клуб и са категорични, че мястото е много подходящо за различни по вид събития.  

Дона Шопова: "Решихме да направим тази изложба, защото искаме да привлечем вниманието на хората към самата сграда. Идеята, също, е младите хора да се изявяват по начин, който те искат. Това е първото от поредица събития. Също вярваме, че това фоайе може да се превърне в културен център за града". 

Пламена Пеева: "Идеята ме привлече, защото мога да покажа моя поглед, как виждам света и хората около мен. Самата изложба също доказва, че това фоайе може да използва по различни начини". 

Изабела Шопова – ръководител на театралната трупа в Асеновград: "Сградата избра нас. Спонтанно изникна идеята и вече имаме планирани други събития, които да направим. Много възможности има. Второто ни събитие е с научна цел. Тук е възможно да се правят и малки спектакли". 

Велимира Терзиева: "Дона ми предложи да участвам и реших, че ще бъде интересно. Мисля, че в тази сграда може да се случват различни неща с добра подготовка, разбира се". 

Калоян Новаков: "Често снимам за удоволствие, фотографията ми е хоби. Включих се в тази изложба, защото исках да подкрепя идеята на моите приятели". 

Организаторите разказват още: „Вложихме много време, желание и усилия да подготвим това фоайе за новата му функция. Дълбоко се надяваме да го видите през нашите очи, да го усетите като едно възможно огнище на духа, едно сборище за талантливи, чисти, сърдечни, търсещи хора, сетивни за красивото и стойностното. В името на собствената ни потребност от смисъл и най-вече в името на младите хора. Можете да сте сигурни, че тук винаги ще ви поздравяваме с усмивка. И ако не страната си, ще се опитаме да превърнем това място в „храм на просветлени, чисти и ведри, свестни и добри хора“. Ето затова сме ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина