Актуално

Театър и вино за Св. Валентин в Пловдив

Сомелиерът Михаил Мaрковски презентира серията New Bloom след специална постановка в Дома на културата

Специална театрална вечер по случай 14 февруари, включва културният афиш на Пловдив. На Свети Валентин в Дома на културата "Борис Христов" от 19 часа ще започне авторския концерт-спектакъл „Грамофонът“ на Виктор Калев. А след него ще има празничен коктейл с изпълнение на Мирослава, която стигна до финала на последния X-factor. Музикалните изненади ще бъдат сервирани с едноименната серия вина на New Bloom Winery. За тях ще разкаже малко повече председателят на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски. Целта на вечерта е да предложи алтернатива в забавленията по повод на популярния празник.

„На 14 февруари отбелязваме един от най-популярните български народни празници, свързани с виното – Трифон Зарезан, а отскоро на този ден стана модерно да се празнува и Свети Валентин – ден на влюбените. Независимо от повода, денят със сигурност е специален и си заслужава да го споделите с близък човек“, препоръчват от изба New Bloom. "Виното е поезия в бутилка" – е казал Робърт Луис Стивънсън, а "поетите" от изба New Bloom са избрали да подарят на пловдивчани именно своята лимитирана серия New Bloom, която включва интересни и запомнящи се вина в стил Нов свят. Всички, закупили билети за постановката, ще могат да им се насладят на 14-ти и да научат от първо лице как да разпознават качественото вино.

„Независимо дали празнувате и какво, една театрална вечер и няколко споделени наздравици са чудесно предложение за сряда вечер“, коментират организаторите. Инициативата се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

Спектакълът „Грамофонът“ представя едно вълнуващо пътешествие през годините, изпълнено с хумор, носталгия и любов. Постановката включва автобиографични истории на Виктор Калев и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни от актьора. Сценарият за текста е на Ваня Щерева по разкази на Калев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина