Подтепето

култура

29 Дек, 2017

Свършиха билетите за последните две представления на Операта през 2017-а

Гостите днес ще могат да закупят и промоционални ваучери-подарък за постановките на Операта през 2018

Билетите са изчерпани за "Новогодишен бал в Операта" на 29.12 и "Снежанка и седемте джуджета" на 30.12.2017-а година, съобщиха от Държавна опера – Пловдив.

Тази вечер Опера Пловдив отваря врати за светското музикално събитие на Пловдив – „ Новогодишен бал в операта”. За четвърта поредна година всички пространства в Дом на културата „Борис Христов” ще бъдат изпълнение с любимата музика на три поколения като кулминацията ще е съвместният концерт на Оркестъра на Опера Пловдив със супергрупата „Фондацията”.

Зрителите на бала ще бъдат посрещани от шармантната Госпожа Опера  заедно с балетистите и хористите на Опера Пловдив. Музикалната програма ще започне в 18:30 часа с камерни изпълнения на солистите на Опера Пловдив – Марк Фаулър, Евгения Ралчева, Евгений Арабаджиев, Светлана Иванова и др. във фоайето на втория етаж.  Щафетата ще поеме „Биг Бенд Пловдив” със суинг и евъргрийни  в централното фоайе, където ще има кетъринг с безплатна чаша вино за всеки присъстващ на бала.

Гостите ще могат да закупят и промоционални ваучери-подарък за постановките на Операта през 2018.

В 19:30 часа публиката ще бъде поканена в Голямата зала, където Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще изпълнят незабравимите хитове на групите, от които е започнала кариерата им. Всички песни ще прозвучат за първи път пред пловдивската публика в нов аранжимент за симфоничен оркестър под диригентската палка на Константин Добройков. Зрителите ще чуят песни като  „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Няма връщане назад на Б.Т.Р., „Червило“ на Дони.

Следваща дата за детския мюзикъл е 13 януари (събота) 2018-а година от 11 часа.

Елате на опера, хубаво е!

Няма направени коментари
Още от рубриката "култура"

Подобни новини

12 Дек, 2017

Оркестърът на Опера Пловдив ще се завърне в Концертна зала за 2019-а година

Министърът на културата обеща ремонтът да приключи в срок

Областна администрация и „Пловдив 2019“ ще си партнират за културен обмен региона

Министърът на културата Боил Банов потвърди днес в Пловдив ангажимента на ръководеното от него ведомство за реновирането на залата на филхармонията.

Припомняме, че в понеделник шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова заяви, че МК се бави с ремонта на Концертна зала и още няма готова количествено-стойностна сметка. „Имаме разговори с министъра на културата и министъра на финансите. За съжаление, за да се работи за отпускане целево на средства за ремонт на Концертна зала, трябва преди това да има проект, който да е остойностен. В крайна сметка да се знае за какви пари се кандидатства,“ коментира Стоянова.  

Областният управител Здравко ...

» повече