Актуално

Световноизвестното сопрано Джоана Паризи два пъти за седмица на Античния театър

Италианo-американското сопрано Джоана Паризи се завръща за втори път в Пловдив в рамките на една седмица, за да участва в спектакъла „Турбадур” на Античния театър, който бе отложен за 11 юли поради лошото време през уикенда. Поради натоварената си програма се наложи русокосата певица да лети до Западна Европа след генералната репетиция на Античния театър и обратно до България за пренасрочената дата.

Освен с отличните си гласови данни, Джоана Паризи впечатли мнозина с пленителната си външност. Не е тайна, че световно известните модни къщи Етро от Милано и Пабло Рамирес от Буенос Айрес са проектирали модни облекла и костюми за нея.

Певицата е родена в Ню Йорк с италиански корени и е гражданин на САЩ и Италия. Завършва с отличие от Музикалната консерватория Пърчис към  Държавния университет в Ню Йорк. Също така развива оперните си умения в оперните студия на Училището Джулиард и Оперната Академия на Рената Ското. Получила е награди и признание от престижни оперни и музикални организации, включително Operalia, Metropolitan Opera National Council и Opera Index.

Джоана Паризи бе поканена да представи една от знаковите си роли на  Леонора в "Трубадур" на Античния театър, след успеха й със същата партия във Вроцлав – Европейска столица на културата 2016 г. Тя е изпълнявала ролята и в Palacio de Bellas Artes в Мексико Сити през сезон 2014 и 2013. Кариерата й е високо оценена от оперната критика в Северна и Латинска Америка.

В спектакъла на Опера Пловдив Джоана Паризи си партнира с водещия тенор Иван Момиров, с баса Деян Вачков, който през 2018 отново бе поканен за участие на Арена Ди Верона и баритона Крум Гълъбов, който е познат с многобройните си изяви в германските оперни театри.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. В BelCanto „Освен с отличните си гласови данни, Джоана Паризи…“ вероятно ще ни смайва с качествена електроника, усилватели и МИКРОФОНИ. Както виждате на снимките тук друга „световна суперстар“ =Сашката= ловко замаскира микрофона да мяза на кутия … БИРИЧКА, за да не се излага пред западната публика

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина