Актуално

Стефан Попов получи „Алтер“ за най-добра мъжка роля

Пловдив с тухла за ролята на Св. Климент Охридски

В нощта на Оскарите театър-лаборатория „Алма Алтер“ раздаде 15 тухли или так наречените Алтери в 15 различни категории.

Сред наградените са големият български актьор Стефан Попов. Актьорът от Пловдивски Драматичен театър грабна приза „Алтер за мъжка роля“ за ролята му на Св. Климент Охридски в „Живот и слово праведного Климента“.

Сред останалите победители са Илиана Сербезова с „Алтер за женска роля“ за ролята на Жулиета в „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“, Иван Стоянов с „Алтер за дипломен спектакъл“ за „Ловец на свечеравания“, хорът на Националната гимназия по древни езици и култури с „Алтер за песен от представление“ за Тропар за Св. Климент от „Живот и слово праведного Климента“, Фондация „Отворено общество“ и „Макрофонд“ с „Алтер за най-добро културно сътрудничество“ за проекта „24 Часа Социален Експеримент „Без граници“, фотографът Александър Петличков с „Алтер за снимка от спектакъл“ за снимка от „Дуел: Дон Кихот срещу Хамлет“, музикална формация „Охана“ с „Алтер за театрално откритие“ за спектакъла „Звездите на Венеция в полите на Витоша“ и други.

Водещи на церемонията бяха вокалистът на група „Атлас“ и носител на над 8 награди „Алтер“ – Георги Арсов и неговият сценичен партньор и приятел Марко Дженев. Във ВИП ложата място намериха заместник-ректорът на Софийски университет доц. Георги Вълчев, хореографът д-р Петя Йосифова, чиято книга „Човекът актьор в театъра на Гротовски“ е сред номинираните с награда „Икар“, международният фотограф Терънс Брет, културното аташе на Испания Хайме Ермида, топ-гримьорката Теодора Сербезова, музикантите от Точка Бг.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина