Актуално

Стефан Божков показва ясно каква е разликата между порно и еротика


Художникът изобразява нежността и красотата на женското тяло, кореспондираща с любимите стихове на Бърнс

Стефка Георгиева

Каква е разликата между порното и нежната еротика? Едва ли е нужно да обяснявам в какво точно се състои тя, но изложбата на Стефан Божков показва най-красивото и финото от женското тяло във великолепни картини. Толкова реалистични, че да ви се прииска да ги докоснете.

Приглушена светлина, изваян като от скулптор женски бюст и една зелена ябълка. Работата на автора е жива и ако се вгледате по-обстойно, не е изключено да видите движенията  на неговите силуети при дишане. На моменти напомня по-скоро на висш пилотаж в актовата фотография, отколкото на творба, създадена с четка върху платно. Сякаш жените му са живи и пулсиращи. Платната са чувствени, обаятелни и дори този, който няма дори бегъл поглед върху художественото изкуството, би могъл да прекара дълго време, взирайки се в окачените стени на U.P.A.R.K., които любезно приютиха Стефан.

Изключително високо ниво демонстрира Божков в реализма. Няма как обаче да не обърнем внимание на поредицата от графики, вдъхновени от творчеството на Робърт Бърнс…

Цeлия текст можете да прочетете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина