Актуално

Спряха набирането на проекти по Компонент 2 „Мобилност“ от Културния календар

Община Пловдив съобщава, че спира текущото набиране на проекти по Компонент 2 – „Мобилност“ от „Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата и включването им в Календара на културните събития на Община Пловдив“ за 2018г. поради изчерпване на средствата, гласувани в бюджета по този компонент.

Припомняме, че Компонент 2 – „Мобилност“ стимулира и подкрепя участия на пловдивски артисти и творчески формации в международни и национални културни събития, както и посещения на мениджъри и продуценти в областта на културата и изкуствата, културни оператори и др. в Пловдив.

Всеки месец  Комисия, назначена със Заповед на Кмета на Община Пловдив на основание чл.6, ал.3 от Наредбата, текущо разглежда и оценява постъпилите заявления, като към момента са разгледани и одобрени за финансиране проекти на стойност 30 000 лева. (Резултатите от всяка сесия са качени на сайта на община Пловдив, в раздел „Култура“.)

В случай, че по Компонент 2 бъдат акумулирани средства, съгласно т.2 от Решение №12, взето с Протокол №1 от 23.01.2018г.  на ОбС – Пловдив, ще бъде оповестено и набирането на проекти ще продължи до изчерпване на средствата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина