Актуално

Специална книга за юбилейната „Сцена“

Специална книга с интервюта, признания, спомени и много споделени емоции ще подари на театралната публика фестивалът "Сцена на кръстопът". Повод за изданието е 20-ият рожден ден на престижния театрален форум.

Вътре са събрани разказите на "бащата" на фестивала проф. Стефан Данаилов, на основния спонсор инж. Димитър Георгиев и неговите съмишленици, които презгодините подкрепяха фестивала и останаха верни на любовта си към театъра. Много артисти и режисьори, които всяка есен идват в Пловдив, за да покажат най-доброто от себе си, също казват топли думи за "Сцена на кръстопът".

Най-специалното място в книгата обаче е за публиката, към която Ламбо отправя послание: "Благодарствен поклон за подкрепата, за верността и споделената атмосфера".

Мастерът се обръща и към младите хора с покана да дойдат, да видят и да споделят, защото "Сцената" е фестивал на надеждата и общуването с най-великото изкуство – театъра. Автори на текстовете в книгата са Елин Рахнев и Антон Баев, дизайнът е на Галя Димитрова. Тази година форумът е обърнат към "Безкрая" – такова е мотото на 20-ото издание на есенния театрален празник.

Той стартира още на 8 септември с едно от любопитните подгряващи събития от съпътстващата програма – гостуването на трупата на Драматичен театър "Рачо Стоянов". Габровските артисти ще представят пластичното улично шоу "Духът на Кармен" от 20 часа на стълбите на Каменица на Главната.

 

Режисьор-постановчик е доц. Александра Хонг, хореографи са Ясен Попов и Яцек Янков. Участват Магдалена Славчева, Димо Димов, Петко Петков, Ангел Калев, Велислава Маринкова, Надежда Петкова, Елизабет Попова и Даниел Тотов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина