Актуално

Шедьовърът „Боен клуб” и трилърът „Сикарио 2: Солдадо” тази вечер на Филмови нощи във Филипополис

За първи път тази година „Филмови нощи във Филипополис” ви дават възможността да видите на голям екран едни от най-значимите филми от близкото минало. След като вече пловдивчани се насладиха на изключителните визуални качества на екшъна „Матрицата”, дойде време за един още по-зрял и необуздан филм, който според много специалисти завинаги промени света на киното.

От 21:10 ч тази вечер в Лятно кино „Орфей” ще бъде прожекцията на култовия„БОЕН КЛУБ” от режисьора ДЕЙВИД ФИНЧЪР. Припомнете си на голям екран и отличен звук защо БРАД ПИТ и ЕДУАРД НОРТЪН промениха завинаги представите ни за това на какво е способен кино форматът. Филмът разказва историята на Тайлър Дърдън – млад и дързък анархист, който не иска да живее в свят, изпълнен с подлост и лъжи. А „облагите” на кухата консуматорска култура не могат да укротят неговия гняв.

Така се ражда идеята за боен клуб. Тайните боксови мачове се превръщат в отдушник на стаената агресия за хиляди млади мъже с успешна кариера и провален живот. Тайлър е убеден, че тази радикална форма на психотерапия е единственият начин да преодолеят рамките на безцелното си съществуване и да бъдат свободни. Защото в неговия живот няма правила, граници, спирачки.

От 23:30 ще бъде поредната прожекция на тазгодишния трилър „СИКАРИО 2: СОЛДАДО” – продължение на високо оценения филм на Дени Вилньов от 2015. Според критиката новата история продължава логично историята на героите Алехандро и Мат и надгражда криминалния свят, завещан от оригинала. След като започват повсеместна война, насъсквайки картелите един срещу друг, тайният агент Мат (ДЖОШ БРОЛИН) и неговата дясна ръка АЛЕХАНДРО (БЕНИСИО ДЕЛ ТОРО) ще трябва да вземат избори, които могат да променят завинаги отношенията им, а едно малко момиче ще се окаже, че държи ключа от бъдещето на двете страни.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина