Актуално

Сградите в Капана ще „дефилират“ в ревю посветено на младите дизайнери

В модния дух на цялото събитие ще бъде монтирана инсталация с над 2000 м. плат

Необикновен спектакъл е подготвила на 28 май, от 19:30 часа една млада и талантлива дизайнерка от Пловдив. Основателката на модната марка Алениа и култовия бутик „Дрешника” – Анелия Янкова е приготвила пролетен подарък за гостите на Пловдив и най-вече на младите таланти, към чиито умения бе насочен конкурсът и ревю-спектакъла „Моден капан“, който се проведе през изминалите месеци. В това необикновено приключение, което е едно от малкото некомерсиални събития в тази сфера, е финалът на конкурса, в който се включиха млади дизайнери от цялата страна. Тридесет креативни и изключително талантливи младежи от България ще представят своите модели на 28 май, от 19:30 часа в творческия квартал на Пловдив – Капана.

В спектакъла е включено ревюто – част от конкурса МОДЕН КАПАН-конкурс за млади дизайнери. Най-добрите млади дизайнери ще получават възможността да се изявят за първи път на модния подиум. А в първата част на ревюто ще се представят български марки, които вече са част от българския моден пазар. Диалогично и приемствено е замислено събитието на Аления, защото Анелия Янкова вярва,че младите хора могат да успяват и тук – в България.

Програмата включва много музика, танци, изненади, огнено шоу и възможност за всички зрители да намерят по нещо, което да ги привлече към каузата на младите и иновативни артисти на Пловдив. Водещ на събитието ще бъде известния пловдивски хореограф и танцьор Илия Чолаков.

Кулминацията на събитието ще бъде необикновеното ревю на сгради от квартала, известен с артистичния и модерен дух, който витае по уличките – Капана.

Алениа е марка създадена през 2014 г. Две години по-късно се появява Дрешника, чиято цел е да бъде място, на което младите български дизайнери да получат сцена за изява.  В процеса на работа се появява и идеята за подкрепа на ученици и младежи ,които имат талант и творят дрехи,но все още не са имали възможност да се изявят някъде,още по-малко да предложат своите дрехи на реалния пазар.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина