Актуално

Русалия реди изложба за рождения ден на Ди Киро


Изложба в памет на Димитър Киров организира неговата муза и любима Русалия Кирова. Събитието е по повод рождения ден на великана- 20 май. Творчеството му трябва да бъде пред всички хора, казва седмица преди изложбата Русалия. Тя ще подреди невиждани досега работи на маестрото в постоянната експозиция на Ди Киро в Стария град. На 19 май в София на ул. Славейков 4 също ще бъде отбелязан рожденият ден на художника. На малка изложба ще се прожектира филмът на Петя Славчева и Николай Пенчев. И в двата града са поканени всички приятели и ценители на творчеството на Киров.

Аз работя с живи тела. Винаги казвах на съпруга си, че учениците са моите рожби. Но това, което правеше той- то остава. Художниците имат късмет. Тяхното творчество се запечатва. На 70-годишнината ми всички честваха с мен. Всички ученици от 6- годишни до 50- годишни бяха в операта. Танцуваха за мен. Това също е едно голямо щастие.
За 5 години от смъртта на моя съпруг, ще представя рисунките като новост, но ще има и живопис, и монументални творби, разкрива Русалия.

Четете след малко емоционално интервю на Русалия Кирова

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина