Актуално

„Романът на моя живот“ на Стефан Данаилов на финала на „Сцената“

Забавните и тъжни епизоди от живота на Стефан Данаилов, кадри от най-знаковите му роли и непознати снимки от славната му кариера, ще видят гостите на представянето на книгата „Романът на моя живот“ и филма за големия артист тази вечер от 19 часа в Голямата зала на Драматичния театър. Събитието ще сложи точка на тазгодишното издание на фестивала „Сцена на кръстопът“ – едно от знаковите събития за Пловдив, родено точно благодарение на Ламбо.

На сцената тази вечер ще излязат бивши и настоящи ученици на Мастера, за да претворят част от историите в книгата.

Публиката ще се смее на признанието на актьора, че е изиграл с връзки първата си роля в „Следите остават“ още на 13-14 години. Забавлява се с историята за безпаметния купон в столичен бар след първото признание – Димитровска награда, и за профуканата до стотинка парична премия, изпита заедно с любимите му футболисти от ЦСКА. 

Ще аплодира разказа за първото осъзнаване, че е звезда, когато тръгнал да си купува джапанки на морето, а по телевизията излъчвали „На всеки километър“. Джапанките се намерили на бърза ръка и той разбрал, че всички го разпознават. Тогава любимата жена на Ламбо – Мария, го отрезвила с думата: „Фукльо“.  

Много от историите, разказвани за мен през годините, са по-различни от истината, която стои зад тях. Някои са ме белязали, другите съм забравил. Може да звучи като клише, но мисля, че съм успешен човек. Честен, открит и весел. Благодарен съм и не скривам радостта си от добрата дума. Не съм плейбой, макар че и така ме наричаха. Аз просто харесвам и обичам жените. Понякога нарочно дразня тези, които ме предизвикват. Правя го майсторски, все пак съм добър актьор. Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой, казва в предговора Стефан Данаилов.

Какви други любопитни неща е подготвил Мастера ще разберем тази вечер.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина