Актуално

Разтърсващата история на Стивън Хокинг в Лъки

“Теорията на всичко” , “Жокерът” с Джейсън Стейтъм и “Евърли” със Салма Хайек са новите предложения в киноафиша на Lucky Дом на киното

Тази седмица Lucky Дом на киното ще ви зарадва с две премиерни заглавия. Най-малките киномани пък ще могат да влизат БЕЗПЛАТНО на 3D и 2D прожекции в рамките на  Детския филмов фестивал, който ще започне в събота 31 януари и ще върви в киното всеки уикенд до 15 март.

На 30 януари е премиерата за България на “Теорията на всичко”, дългоочаквания филм за известния физик Стивън Хокинг, който изуми света със своята борбеност и сила на духа. Още на 21 години Хокинг е диагностициран с тежко заболяване, а лекарите му дават две години живот. Днес Хокинг е на 72 години, а неговите теории са основоположни в космологията и физиката. Филмът, базиран на мемоарите на първата му съпруга Джейн, е емоционален и разтърсващ разказ за борбата срещу болестта, усилията за създаване на семейство и живота с гений. Лентата вече има 2 награди Златен Глобус и 5 номинации за Оскар.

30 януари е и премерната дата на спиращия дъха екшън “Жокерът” с винаги готовия да се забърка в неочаквани каши Джейсън Стейтъм. Героят му, Ник Уайлд,  е  бодигард в Лас Вегас със смъртоносни професионални умения и личен проблем с хазарта. Когато негова приятелка е пребита от садистичен главорез, Ник отвръща на удара, но открива, че това е синът на силен мафиотски бос. Внезапно Ник се озовава в криминалния свят, преследван от мафията и има само един шанс да промени нещата.

Екшъните не са запазена територия само за красивите мачовци и влудяващата Салма Хайек го доказва в “Евърли”. Филмът разказва историята на една жена, изправена пред кръвожадните главорези на якудза, с един единствен избор: да оцелее

И тази седмица имате шанс да гледате Джони Деп в “Мордекай”, историята на великия дизайнер в “Истинския Сен Лоран”, Колин Фарел и Джесика Частейн като “Годспожица Юлия”, комедиите “Френска приказка” и “Старецът, който скочи през прозореца и изчезна”. “Съдилището” на Стефан Командорев.

Този уикенд в киното започва традиционния детски филмов фестивал. Входът за деца отново ще бъде БЕЗПЛАТЕН за всички прожекции от програмата на събитието. Зарадвайте малчуганите с някое от детските заглавия в 3D формат  – “Крадци на ядки” и “Кумба”, или пък го заведете на “Пчеличката Мая”, “Замбезия”, “Омагьосаната къща”, “Нико и пътят към звездите”.

Извън рамките на фестивала децата могат да гледат и руската анимация по приказката на Андерсен – „Снежната кралица“.  Цената е 6лв.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина