Актуално

Рангел Стоилов-Бачо, Иван Краевски и Аспарух Сърбов откриват съвместна изложба

Културен център "Бялата къща" има удоволствието да ви покани на съвместната изложба на трима талантливи и авторитетни в публичното пространство  автори.                

             Ще се срещнем с трима творци,  заредени със силни впечатления, точен рисунък и богат колорит, на елегатна и фина форма и силно емоционално въздействие. Те  владеят всички възможни техники  за изказ на неповторима и експресивна  творческа мощ. Картините и пластиките,  говорят  за  пътя на всеки един от тях през времето.

             Колоритният  резбар и скулптор, емоционалният гайдар, кавалджия и писател – Рангел Стоилов-Бачо, се представя с малки пластики в бронз. В изложените миниатюри той включва символите на древногръцката митология. Автор на няколко книги с афоризми и поезия, Бачо  смята, че триизмерното пространство е космически духовно и той му е подвластен.

    Всички творби  на Иван Краевски,  излъчват мека, носталгична светлина, с която  сякаш вдъхва  живот  на картината, показва ни полет на въображението и сила на духа. Неговите пейзажи, лазарки, момичета и голи женски тела омагьосват, те са спокойни и вдъхват надежди и очаквания. Носят очарованието на мига и красотата на деня и нощта, а може би и на вечността. Въздействието е много емоционално и  едновременно с това ни показва, че  красотата е  навсякъде. Абстрактните работи на Краевски не са експеримент, а опит да използва  канона на старите майстори и да нарисува „ златното сечение”.  

    Всички творби  на третия автор – Аспарух Сърбов, са обединени от силна емоция. Спомени от различни  емоционални  преживявания, срещи и раздели….. Изложбата внушава  усещане за свобода и безгрижие, а разчитането й е радост. Творец,  който успява да докосне струните на щастие и спокойствие у зрителя, да го накара да  се любува на пастелната мекота на цветовете, без да се вълнува и търси формата.  Можем да го наречем художник на търсенията. 

      С очаквано възхищение и очарование, с вълнение и изненада ще се срещнем на откриването на изложбата на Рангел Стоилов-Бачо, Иван Краевски и Аспарух Сърбов днес в 17:00 часа

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина