Актуално

Публиката журира виртуозите в пиано дуел на Античния театър

Виртуозите Андреас Керн и Пол Цибис пристигат в България със своя музикален шоу формат PIANO BATTLE, който е обиколил петте континента. На сцената на Античния театър те ще направят оркестъра на Опера Пловдив част от “битката” си, в която самата публика определя победителя. Секундант в пиано дуела е чаровната Мария Силвестър, а диригент на оркестъра е Константин Добройков.

Музикалното състезание на 17 юли ще протече в 7 рунда, като след всяко изпълнение публиката на Античния театър ще гласува с вдигане на карта за Андреас или Пол. Победителят от всеки рунд получава право да избере инструментална група от оркестъра, която да включи в своя отбор. Двубоите са върху популярни теми от Рахманинов, Шопен, Моцарт, Бетовен, Вагнер, както и музикални мотиви от сагата "Междузвездни войни" за финал.

Учил в Хановер, Берлин и Лондон, Пол Цибис е канен на международни фестивали в Обединеното кралство, Германия, САЩ, Южна Африка, Хонконг, Китай, Тайван, Австралия и Нова Зеландия. В допълнение към многото си концертни изяви той участва в радио и телевизионни програми по целия свят, включително BBC, WDR, 3Sat, ORB, HR, RTHK и CCTV. Като отдаден педагог, Пол е преподавал в  Колежа по музика Тринити в Лондон и често изнася майсторски класове в Германия, Китай, Хонг Конг, Тайван и Южна Корея.

Роден в Южна Африка, Андреас Кeрн изучава пиано в Кьолн и Берлин. Като солист и камерен музикант той има богат опит в Европа, Канада, Хонконг, Китай, Япония, Индия и Южна Африка. Андреас Керн създава известния "Арт салон" за френско-германския телевизионен канал Arte и е създател на Берлинския фестивал "Пиано Сити 2010", в който в рамките на един уикенд се провеждат повече от 100 пиано концерта в Берлин. Оттогава Пиано Сити се разклонява в други градове като Милано, Неапол и Рим.

Форматът PIANO BATTLE се представя за първи път с оркестър в България, единствено в рамките на OPERA OPEN, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Билети се продават на касите на Опера Пловдив и на Ивентим, както и на eventim.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Кой кретен изкарва навън ДВА РОЯЛА И ОРКЕСТЪР? Звездоброец бездомен? Кой БУДАЛА сяда на камънаците да слуша класическа музика, вместо чиста и проста родна ЧАЛГА с кебапче на клечка и биричка === СКАРА-БИРА? Впрочем Античният както е подлепен от парчетии ще може да понася ВИБРАЦИИ само до някое време, майни!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина