Актуално

Последният филм на Андрей Кончаловски тази вечер на Филмовите нощи

Защо Белгийският крал се вози в бургаска лодка вижте в Лютно кино Орфей в понделник вечер

Тази вечер „Филмови нощи във Филипополис“ продължават с прожекция на „Рай“ – последния филм на Андрей Кончаловски и „Белгийският крал“ на Питър Бросенс и Джесика Удуърт.

От 21:10 ч. тази вечер зрителите ще имат възможност да гледат „Рай“ с участието на Юлия Висоцка и Кристиан Клаус.  Историята се завърта покрай Олга, Жул и Хелмут, чиито пътища се пресичат в тежки военни времена. Олга – имигрирала руска аристократка, е член на френската съпротива, която е арестувана от нацистите. В затвора тя се запознава с французина Жул – нацист, който трябва да разследва нейния случай. Той обаче хлътва по Олга и й предлага по-лека присъда срещу любовта й. Въпреки че се съгласява, Олга е преместена в концентрационен лагер. Там среща немския офицер от SS Хелмут, който е бил влюбен в нея и все още таи силни чувства. Старата страст помежду им бързо се разпалва. Хелмут предлага на Олга бягство, но с течение на времето и наближаването на нацисткия крах представата й за Рай драстично се променя.

От 23:30 ч. ще бъде прожекцията на „Белгийският крал“ – съвместна продукция между Холандия, България и Белгия с участието на Нина Николина и Валентин Ганев. Филмът разказва за крал Николас III – самотник, който заминава на официално посещение в Истанбул с британския кинорежисьор Дънкан Лойд, назначен да заснеме документален филм за него. След като идва новината, че Валония, южната половина на Белгия, е обявила независимост, кралят трябва веднага да се върне у дома и да спаси царството си. Непредвидени обстоятелства обаче му пречат да напусне чуждата страна. Следва съмнителен план за бягство, включващ живописни костюми и пеещи българки, и одисея през Балканите под прикритие. Пътешествие, изпълнено с драматични обрати, смайващи срещи и мигове на мимолетна радост.

Билети – на касата на кино „Орфей“ от 19:30 часа, както и онлайн на boxoffice.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина