Актуално

Пловдивчани взимат участие в програмата на Европейска столица на културата 2019

До края на лятото фондация „Пловдив 2019“ ще обяви покана за проекти с читалищата от града и региона 

Самодейни състави, неформални организации, институции, артисти и творци от града участват в създаването на повече от 50 % от съдържанието на програмата на Пловдив – Европейска столица на културата за 2019 година. Чрез ключовите проекти, партньорските инициативи, регионалното включване, проектите на читалищата, квартал Капана, събития от различен мащаб, пловдивчани имат възможност да осъществят идеите и вижданията си за развитието на града и културния му облик за годината на титлата. Сред основните акценти, по които фондация “Пловдив 2019” работи, е и проект посветен на кирилицата като уникален български принос в европейското многообразие. Проектът е насочен най-вече към популяризирането на българския шрифт и възможностите за неговото широко приложение.

Специална възможност за участие на утвърдените културни организации в Пловдив, граждани и аматьорски състави е създадена при организирането на кулминациите на програмата по време на откриващите и закриващите събития. Обичайно публиката и участниците на тези толкова важни моменти наброява приблизително 50 000 човека. За откриването на Европейска столица на културата в началото на 2019 г. в Пловдив се очакват представители на повече от 100 международни медии. Градът ще бъде специално посетен от близо 1000 официални гости, представители на основните европейски институции и на градовете партньори. Прогнозите са през 2019 г. градът да бъде посетен от повече от 2 млн. души, дошли специално за културната програма. 

Всичко по темата четете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Не, няма да кликна към лиготиите в КАПАНА. Никога. ИСКАМЕ СИ ОТГОВОРА НА ВЪПРОСИТЕ ОТ Т. ГРОЗДАНОВА ДО ЗАМ-КМЕТА РОЗАЛИНКА П. ЗА КОИТО ОФИЦИАЛНИЯТ СРОК ИЗТЕЧЕ НА ТРЕТИ ЮЛИ. ДОЛО ДЕРНЕВ!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина