Актуално

Пловдивчани със сребро от графити битка

Дичо поздрави PT Crew след осмия национален SpriteGraffitiFest

Image title
Пловдивска арт банда грабна среброто в осмия национален графити фестивал SpriteGraffitiBattle 2011, в който се включиха 15 отбора от цялата страна. Шампиони в столицата станаха WION от Благоевград, а на второ място се класираха нашите момчета от PT Crew. Крюто, което впечатли журито и спечели много овации от публиката, спечели ваучер за материали и спрейове на стойност 300 лв от магазини „На тъмно“.

Първият официален шарж в графити стил на български изпълнител беше направен от един от най-добрите графити художници в страната – Esteo. Известният музикант Дичо – бивш член на група D2 и настоящ фронтмент на група V.O.XX лично поздрави пловдивските майстори на спрея.

Sprite Graffiti Fest дава възможност за легална изява на ъндърграунд графити културата.Тази година над 40 графити художници се включиха в състезанието, като от 10 август до 4 септември качваха своите скици на тема „Ърбън освежаване” на сайта  spritegraff.bg. 9 от финалистите бяха избирани от професионално жури в състав: SAWE, един от водещите европейски художници на графити; Евгений Иванов, председател на „Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства “Радар“; Анжело Лоспинузо, търговски директор на Montana Colors (Испания), Николай Тодоров (Ник), управител на веригата от магазини „На тъмно“ и др. Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина