Актуално

Паганини на тромпета и 5-метров алпийски рог откриват IX Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”

Пролетното издание на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”, носител на сертификат за качество „Европейски фестивал 2017-2018”, започва на 17 май в 19 часа, на сцената на Дома на културата. Солисти на официалното откриване на деветото издание на  престижния  музикален форум са изумителният виртуоз  Сергей Накаряков,  наричан от пресата „Паганини на тромпета” и прочутият изпълнител на 5-метров алпийски рог Аркадий Шилклопер. Техен партньор ще е елитният ансамбъл „Софийски солисти” под диригентството на Маестро Пламен Джуров.

Сергей Накаряков (Израел) е един от най-великите тромпетисти на нашето време. Триумфира в световните музикални центрове Hollywood Bowl в Лос Анжелис, Lincoln Center в Ню Йорк,  Royal Festival Hall и Royal Albert Hall в Лондон и мн.др. Участва във фестивали в цяла Европа, Америка и Канада, като всяка година осъществява и няколкоседмично концертно турне в Япония. Благодарение на изключителната си виртуозност и красота на звука той изпълнява с лекота на тромпет дори транскрипции на концерти и пиеси за цигулка. Удостоен е с голямата награда ECHO Klassik Award за инструменталист на годината. Работи с най-изтъкнатите съвременни солисти, оркестри и диригенти, като веднага след концерта си в „Дни на музиката в Балабановата къща”, той заминава за Япония, където ще концертира с прочутата пианистка Марта Аргерич.

Аркадий Шилклопер (Германия, Русия) е признат за един от най-добрите изпълнители на аткрактивния 5-метров алпийски рог в световен мащаб, като същевременно е забележителен валдхорнист, композитор, аранжор и импровизатор.
Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Ивентим, в Билетния център пред Община Пловдив и в „Мюзик център” на ул. „Отец Паисий” 3.
 
Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив за 2018 година и се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България”, Община Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив” и Министерство на културата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „Дни на музиката в Балабановата къща” РАЗОБЛИЧАВА ДИЛЕТАНцКАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НА „ИНИЦИАТОРИТЕ“-ГРАНТАДЖИИ ЦИЦАЩИ ПЛОВДИВСКИ РЕСУРСИ. НИТО АКУСТИКА ИМА В ГОРКИЯ БАЛАБАН, КЪЩАТА Е ГРАДЕНА ЗА ДРУГО; НИТО КОМФОРТНО СЯДАНЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДЛОЖИ БЕЗ НАРУШАВАНЕ НА ОБСТАНОВКАТА, НИТО ТОАЛЕТНИ = докато в същото време съсипваха от немара великолепна Концертна Зала (задни мисли?). Сега пък искат ТЕРЕНЧЕ за … „оперета“; утре – за „балет“, после – за ЦИРК

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина