Актуално

Ованес Торосян представя авторския си моноспектакъл Harlem Shake в пловдивската Нощ на театрите

3 и 4 ноември ще бъдат изпълнени с театър. Предпремиера на новия авторски моноспектакъл на Ованес Торосян "Harlem Shake" ще бъде представена на пловдивската публика на 3 ноември – първата от Нощите на театъра. Той ще се изиграе в библиотека "Иван Вазов". По време на двудневния театрален празник ще можем да видим и "Великденско вино" в Драматичния театър от Константин Илиев, както и "гостуване" на NT Live – с "Ничия земя" от Харолд Пинтър.

Подробности за събитията:

Предпремиерно на 3 ноември в 19 ч. Ованес Торосян ще представи най-новия си авторски моноспектакъл „Harlem Shake” в Народна библиотека „Иван Вазов“. Това е проект за изгубената духовност, писменост и култура. Народно творчество без ценности, крив морал и неизвестна посока. Текстът е написан с помощта на Лило Петров (внукът на Димитър Димов). Спектакълът разказва за осем души и техните възгледи за живота в България. Реализира се с подкрепата на “КЦМ 2000 Груп”, a входът е свободен.

Ованес Торосян е нестихващ в търсенията си и в театъра, и в киното, и като актьор, и като режисьор. Умее да осмисля пространството и да го прочита през себе си, чрез-и-за-зрителите. Сигурно затова, а и не само, има в кино житието си „ТИЛТ”, „Източни пиеси”, „Аве”, „Аз съм ти”, "Отчуждение", „Съдилището”, “Каръци“, номинация ИКАР за дебют и няколко филмови награди.  А на сцената "Пухеният", "Да играеш жертвата", "Белградска трилогия", "Анархия в Бавария", "Идиот 2012", "Хамлет", "Истина отвъд полярния кръг", „Чайка“, „Дневникът на един луд“, „Дани и дълбокото синьо море“, „Мечтата на Наташа“ са само част от театралните му случвания като актьор и режисьор.

 

Театрални пътешествия и „Великденско вино“ в Драматичния театър

Пътешествия в тайните на театъра с гидове актьори от Драматичен театър Пловдив ще зарадват най-верните почитатели на театралното изкуство. От 16 до 18:30 ч. на 4 ноември най-любознателните зрители ще се докоснат до съкровените тайни и и истории на пловдивския театър. Входът е свободен, но с предварителни записвания на касата на театъра. 

Zoom зоната ще посрещне една от новите продукции на пловдивската трупа – „Великденско вино“ с участието на Христо Пъдев и Троян Гогов. "Великденско вино” на Константин Илиев е пиеса, обречена на вечен живот, която ни отвежда в празната великденска църква на поп Кръстю Никифоров, в която никой не  идва да приеме Свято причастие. Отново и отново българинът ще се изправя пред  криволиците на националната си съвест и ще се пита мъчително кое предателство е по-голямо – към личността на Васил Левски или към неговите идеи. Провокативното в спектакъла на Пловдивския театър е, че за пръв път ролята на поп Кръстю е поверена на млад актьор – Христо Пъдев. Началният час на постановката на 4 ноември е 21 ч., а цените на билетите са промоционални като комплимент към европейската инициатива.

NT Live гостува с „Ничия земя“ на Харолд Пинтър

От Лондонския West End  National Theatre Live гостува в петата Нощ на театрите с комедията на Харолд Пинтър "Ничия земя" с двама от най-забележителните британски актьори – сър Иън Маккелън ("Властелинът на пръстените", "Хобит") и Патрик Стюарт ("Стар трек"). На 4 ноември точно в 19 ч. прожекцията ще се случи едновременно в 6 кино салона в България, а Cinema city Пловдив е един от тях. След изключително успешен гастрол на Бродуей, сър Иън Маккелън и Патрик Стюарт отново са на лондонския West End, където представлението е заснето на живо и пред публика. Участват също Оуен Тийл и Деймиън Молони. След края на представлението можете да гле дате ексклузивно интервю с актьорите и режисьора Шон Матиас.

Всичко за Нощта на театъра четете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина