Актуално

Откриваме светлината в края на Тунела в Капана

Скандинавски дизайнери "убиват децата си" за общата идея на проект Освети ме

Осем артиста от 4 северни държави творят на Магура 5 за ONE DISIGN WEEK

Животът ни е пълен с тъмни учлики, мрачни мисли и нощни състояния през деня. Понякога имаме нужда от светлината в края на тунела. Ще я открием на 20 юни в Капана.

Улица Магура 5 става дом на проекта „Освети ме”, който е част от One Design Week. Четири държави, осем артиста и безкрайно много идеи – това ще се случи в периода от 11 до 20 юни. Участниците са Company от Хелзинки, Froystad+Klock от Осло, John Astbury и Katja Pettersson от Стокхолм, Vík Prjónsdóttir Collective и Brynjar Sigurðarson от Рейкявик. Всеки се познава само с дружката си по държава и до сега никога не са работели заедно, разказа за КАПАНА кураторката Боряна Зафирова. Голяма част от тях  даже не са се виждали никога. Събрани са на куп от Адриана Андреева, която е човекът,който стои зад измислянето на целия проект като тематика.  Самото пространство на Магура 5 е като щаб – там се събират само за обсъждане на проблеми, идеи и концепции.

 

Повече за проекта проечетете на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Всичко това свучи налудничаво и неразбираемо. Кой какво и защо ще прави. Стига с тези безсъдържателни и безсмислени „кампании“.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина