Актуално

Операта кани предппремиерно зад кулисите на азиатската приказка „Турандот”


Легендата за жестоката китайска принцеса Турандот, която погубва претендентите за ръката й, оживява за първи път в Държавна опера Пловдив. Зрелищното представление  пренася зрителите в приказна атмосфера чрез изразните средства на източния танцов театър.  Древен мит – три загадки, които трябва да се разгадаят под страх от смъртно наказание, се превръща в персийска приказка, а по-късно в театрална пиеса и оперно произведение.  Въздействащата музика на Пучини силно интригува младите зрители като ги потапя в свят на маски и в преследване на ЛЮБОВТА, защото тя е този ключ, отключващ вратата към собствената ни хармония и равновесие /Ин и ЯН/!
Държавна опера Пловдив прави преживяването още по-интригуващо като кани любопитните зад кулисите на продукцията. Само на 25 ноември от 18 часа желаещите могат да надникът в подготовката на „Турандот” – грим, костюми, декори и разяснения от режисьора за репетиционния процес,  както и да присъстват на генаралната репетиця с билет от 6 лева ден преди премиерата! Поканата е отправена изключително към младежката будна публика. 
Съставът от солисти е повече от звезден. След като взриви Рим с участието си в „Турандот” през октомври, популярният български тенор Камен Чанев ще зарадва и пловдивската публика в ролята на Калаф.  Ще му партнира Елена Баръмова – една от най-талантливите ученички на Гена Димитрова. Диригент е маестро Диан Чобанов, който се завърна в родния си град, за да създаде съвременен облик на операта под тепетата. След генералната репетиция с публика, официалната премиера на „Турандот” ще бъде  на 27 ноември, а представлението ще се играе само 2 пъти в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина